Bitcoin Emtia Mı Menkul Kıymet Mi? SEC Eski Yetkilisinden Çarpıcı İddia!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) İnternet Uygulama Ofisi’nin eski başkanı John Reed Stark, Bitcoin’in (BTC) henüz SEC’ye kaydedilmemiş bir menkul kıymet olduğunu öne sürdü.

SEC’nin eski yetkilisi John Reed Stark, yakın zamanda yaptığı bir paylaşımda, Bitcoin’in kayıt dışı bir menkul kıymet olabileceğini öne sürdü. Paylaşımda Ethereum (ETH) savunucusu olarak tanınan Evan Van Ness‘in Bitcoin madencilik sektörünün 2 şirketin kontrolü altına girdiğine dair bir gönderiyi alıntılayan Stark, “Peki nasıl oluyor da Bitcoin SEC kaydı gerektiren bir menkul kıymet olmuyor?” ifadesinde bulundu.

Van Ness, yaptığı paylaşımda çıkarılan son 1.000 Bitcoin bloğunun %50’sinden fazlasının Antpool ve FoundryUSA şirketlerine ait olduğunu belirtti. Bu fikirden yola çıkan Ness, Bitcoin’in tekelleşmiş şartlar altında SEC tarafından sunulan menkul kıymet tanımına uyduğunu işaret etti.

SEC Başkanı Gary Gensler, daha önce birçok kez Bitcoin’i emtia olarak tanımlamıştı. Öte yandan ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Benham da kısa bir süre önce gerçekleşen FTX’in iflas duruşmasında yer alan resmi kayıtlarda Bitcoin, Ethereum ve Tether (USDT) için “emtia” ifadelerini kullanmıştı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Emtia Mı Menkul Kıymet Mi? SEC Eski Yetkilisinden Çarpıcı İddia!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!