İsviçreli bir IT uzmanı, ödeme işlemleri için eline Lightning Network çipi taktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lightnin Network, Bitcoin (BTC) topluluğunu şaşırtmaya devam ediyor. F418 takma ismindeki bir İsviçreli Bilgi Teknolojileri (IT) uzmanı, Lightning Network (LN) ödemeleri yapmak için sağ eline cerrahi olarak Lightning destekli bir çip yerleştirdi. 

F418’in sağl eline yerleştirilen çipin röntgen görüntüsü. Kaynak: Youtube

F418, Cointelegraph ile gerçekleştirdiği bir röportajda LN ödemelerini denemek için eğlencesine vücuduna çip yerleştirdiğini söyledi. Ne var ki IT uzmanı, Bitcoin meraklılarına LN’yi kendi vücutlarına yerleştirmelerini önermediğini belirtti. F418, “Yaptığım şey yalnızca bu tarz kullanımların mümkün olabileceğini ve bunun gibi şeyler yapabileceğimizi göstermek içindi” ifadelerini kullandı. Uzman, çoğu insanın günlük hayatta ödeme yapabilmek için yanlarında kart taşıdıklarını, bu kartın ise kendisinin elinde bir çip şeklinde olduğunu söyledi ve ekledi: 

“Benim ödemeler hakkında yaptığım sunumlar gibi sunumlar yapıyorsanız ve bankalardaki kişilerle konuşuyorsanız, insanların elime verdikleri tepkiyi görmek komik oluyor. Bunun için implanta sahip olmanıza gerek yok.

Cointelegraph, ilk olarak F418 ile İsvçre’de gerçekleştirilen bir Plan B Lugano konferansından tanışmıştı. Öte yandan F418’in eline yerleştirdiği LN çip’i kusurlu olduğu için denemesi başarısız oldu. Bununla birlikte F418, bu konudaki kararlılığından dolayı yeniden deneme yapmadan önce implantın cerrahi yollarla çıkarılması için bir tıp uzmanına danıştı. 

F418, ikinci denemesinde başarılı oldu. Bununla birlikte çip, IT uzmanının sağ elinde düzgün bir şekilde yerleştirildi ve artık bir Bolt Card ya da akıllı telefona ihtiyaç duymadan LN ödemeleri gerçekleştirebiliyor. Cointelegraph, ayrıca F418’e o bölgede bulunan çipin kendisine acı hissettirip hissettirmediğini sordu. F418, “Hiçbir şey hissetmiyorum, spor yaptığım zamanlarda bile” yanıtını verdi. 

F418, verdiği iki bira ve cips siparişinin ödemesini için telefonunu eline temas ettirerek gerçekleştiriyor. Kaynak: Youtube

Öte yandan F418, çipin vücuda yerleştirilmesine ilişkin birtakım risklerin de ortaya çıkabileceğinin altını çizdi. Uzman, her ne kadar sürecin cerrahi açıdan güvenli olduğunu belirtse de implant ile ilgili tek problemin, onların güvenli hale getirilemeyeceği olduğunu söyledi. F418, “Söz konusu implant, Bolt Card’lar ile aynı güvenliğe sahip değildir. Bununla yalnızca LNURL para çekme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu güvenli değil” açıklamalarında bulundu. 

Buna ek olarak F418, eğer çipin vücuda takılması esnasında bir yanlışlık yaşanırsa, çipi vücuda sokup yeniden çıkarmanın iyi bir fikir olamayacağından bahsetti. IT uzmanı, bu durumun kişiye zarar verebileceğini ya da işlemin yapıldığı bölgenin enfeksiyon kapabileceğini söyledi.  

Sonuç olarak NFC çipi F418’in eline aynı şekilde yerleştirilmiş olarak çalışıyor ve akıllı telefon ya da kart gibi fiziksel bir araca ihtiyaç duymadan LN ödemeleri yapmasına imkân tanıyor. F418’in, ayrıca bir ödeme işlemi gerçekleştirmesi için elini uyumlu bir NFC okuyucusunun yanında tutması yeterli oluyor. F418, bunun, herhangi bir ek ekipmana ihtiyaç duymadan hızlı ve kolay işlemlere izin veren tartışmasız en uygun Bitcoin ödeme yöntemi olduğunu düşünüyor. 

F148, Cointelegraph ile gerçekleştirdiği video röportajındaelindeki çipi gösteriyor. Kaynak: Google Meet

Lightning Network, Bitcoin blokzincirinde çalışan ikinci katman bir ödeme protokolüdür. LN, kullanıcıların işlemlerin blokzincirinde onaylanmasını beklemek zorunda kalmadan birden fazla ödeme yapmalarına imkân sağlayarak neredeyse anında ve ücretsiz işlemler gerçekleştirmelerini sağlamaktadır. 

Bunu evde denemeyin.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İsviçreli bir IT uzmanı, ödeme işlemleri için eline Lightning Network çipi taktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!