ABD Adalet Bakanlığı, SBF’yi FTX’in fonlarını çalmaktan soruşturacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her ne kadar geçmişti pek çok dolandırıcı izini kaybettirmiş ya da unutulmuş olsa da bu sefer FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried için durum pek de öyle olmayacak gibi duruyor. ABD Adalet bakanlığı (DOJ), FTX dolandırıcılıklarıyla ilgili devam eden soruşturmaya paralel olarak, borsanın iflasından yalnızca bir gün önce SBF’nin fonları sifonladığına ilişkin bir soruşturma başlatacak. 

Bloomberg raporuna göre, federal soruşturma birimi Bankman-Fried’ın 11 Kasım tarihindeki iflas başvurusunda bulunan FTX borsasının fonlarını Bahamalar’a yasa dışı bir şekilde transfer edip etmediğini araştırmayı planlıyor. 

İsmini vermek istemeyen bir muhbir, DOJ yetkililerinin daha fazla soruşturma gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları bilgilerin kapsamını tartışmak üzere FTX’in mahkeme tarafından atanan gözetmenleriyle bir araya geldiklerini kaydetti. Bununla birlikte Adalet Bakanlığı, FTX’in Alameda Research’e de yasa dışı bir şekilde fon transferi sağlayıp sağlamadığını da araştırmak istiyor. 

SBF’nin ABD’li politikacılarla olan güçlü bağlantıları göz önüne alındığında, FTX’in eski CEO’su henüz bir resmi bir suçlamayla karşı karşıya kalmadı. Bunun yanı sıra Bankman-Fried, Twitter hesabı üzerinden özgür bir şekilde paylaşımlarda bulunmaya da devam ediyor. SBF, 9 Aralık’ta Binance CEO’su Changpeng Zhao’yu FTX’i kurtarabilecek bir anlaşmadan son dakika vazgeçerek ortada bırakmakla suçladı. 

Changpeng Zhao ile Sam Bankma-Fried arasındaki tartışma. Kaynak: Twitter

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Adalet Bakanlığı, SBF’yi FTX’in fonlarını çalmaktan soruşturacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!