Dijital varlıklar Avustralya’ya 40 milyar dolar getirebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yayınlanan bir rapora göre, doğru düzenleyici çerçeveler ile Avustralya’nın gayri safi yurt içi hasılasına (GSYİH) yıllık 40 milyar dolar girebilir. Bu da tüketiciler ve işletmeler için büyük maliyet tasarrufu sağlamasına yol açabilir. 

Avustralya’nın dijital varlılar raporu, 29 Kasım’da ülkenin teknoloji endüstrisi savunuculuk gruplarından biri olan Avustralya Teknoloji Konseyi (TCA) tarafından görevlendirildi. Rapor, ayrıca teknoloji danışmanlık şirketi Accenture tarafından yazıldı. Accenture, raporda Avustralya’daki varlık sektörünün sağlayabileceği önemli artıların altını çizdi. 

“Dijital varlıklar bireylere ve işletmelere önemli ölçüde zaman ve maliyet tasarrufu sağlayarak hayatlarımızı dönüştürme potansiyeline sahiptir.” 

Rapor, kripto paralar, stablecoin’ler, token’lar ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) gibi dijital varlıklar 2030 yılına kadar bireysel ödeme maliyetlerinde yüzde 80 azalma sağlayabileceğini ortaya koydu.  

Avustralya doları cinsinden dijital varlıklar sektörününpotansiyel ekonomik ve sosyal artıları. Kaynak: Digital assets in Australia 2022 report.

Söz konusu rapor, uluslararası işlemlerde dijital varlıklar kullanıldığında tüketiciler için yılda yaklaşık 2,7 milyar ABD doları ya da kişi başına 107 ABD dolarına kadar potansiyel bir tasarruf sağlayarak ticari işlemlerin anında çözümlenmesinin büyük ölçüde faydalı olabileceğini öne sürdü. 

Merkeziyetsiz Otonom Organizasyonlar (DAO), raporda kuruluşun tüm üyelerine yardımcı program token’ları ihraç ederek eşit haklar verilen kararlar, işlemler ve prosedürler otomatik ve şeffaf hale getirerek vatandaşa güven aşılamanın bir yolu olarak bahsediliyor. 

Rapor, ayrıca bireysel CBDC’lerin İsveç’teki e-krona gibi diğer ülkelerde hızlı bir şekilde alındığından bahsediyor. Rapora göre, bireysel bir CBDC’nin getirilmesi durumunda ödemelerin yüzde 100’üne kadarının dijital varlıklar tarafından kolaylaştırılabileceği tahmin ediliyor. 

Avustralya’nın merkez bankası Reserve Bank of Australia (RBA), 26 Eylül tarihinde RBA’ya bir yükümlülük olarak ihraç edilecek eAUD isimli bir Avustralya CBDC’sinin basımını ve ihracını detaylandıran bir teknik inceleme raporu yayınlamıştı. Bu projenin ise 2023 yılında başlatılması bekleniyor. 

Öte yandan raporun, hükümetin tüketicileri korurken inovasyona olanak sağlayacak şekilde sektörü düzenlemesine yardımcı olmayı amaçladığı bildirildi. Rapor, Avustralya Hazine Müdürü Jim Chalmers’ın sözcüsünün, FTX’te meydana gelen çöküşün de teşvikiyle birlikte, düzenlemelerin 2023’te yürürlüğe gireceğine dair verdiği sözün hemen arkasından yayınlandı. 

Avustralya Finansal İncelemesi’nin (AFR) 14 Kasım tarihli bir raporuna göre, 30 bin Avustralya vatandaşın ve 132 şirketin FTX borsasında kilitli fonları bulunuyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dijital varlıklar Avustralya’ya 40 milyar dolar getirebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!