El Salvador’dan Yeni Kurum: Tüm Kripto Girişimlerini Denetleyecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Salvador, Bitcoin (BTC) içeren tüm girişimleri denetleyecek yeni kurumu Ulusal Bitcoin Ofisi’ni (ONBTC) duyurdu.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre El Salvador yakın tarihte yayınladığı resmi gazetede, ülkede gerçekleştirilen ve blockchain teknolojileri, kripto paralar ve Bitcoin içeren tüm girişimleri denetleyecek olan ONBTC’nin kurulduğunu duyurdu. Kurum denetim faaliyetlerinin yanı sıra teşvik ve tanıtımla da ilgilenecek.

Kurul, El Salvador’da iş yapmak ve ülkeyi ziyaret etmek isteyen yabancı kripto para endüstrisi aktörlerine yardımcı olmanın yanı sıra El Salvador’un çeşitli uluslararası forumlara katılımını için de aktif olarak teşvik verecek. Ayrıca Başkanlık tarafından belirlenen Bitcoin ve blockchain politikaları ile bağlantılı çalışmaların koordinasyonu da ONBTC’nin görevleri arasında yer alıyor.

Hükümet geçtiğimiz günlerde dijital varlıkların halka arzını yasal bir çerçevede düzenlemek amacıyla dijital menkul kıymetler yasa tasarısını yasama meclisine sunmuştu. Ülkenin yakın gelecekte uzun zamandır planladığı Bitcoin tahvillerini çıkarması bekleniyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador’dan Yeni Kurum: Tüm Kripto Girişimlerini Denetleyecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!