GBTC’nin rezervi bağımsız araştırmalarla doğrulandı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital varlık şirketi Grayscale, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) için rezerv kanıtı sunmayı reddediyor. Öte yandan bağımsız bir analist, blockchain’de günlerce gezinerek fonun rezervini kendi başına kanıtlamaya çalıştı.

OXT Research analisti Ergo, zincir üstü verileri kullanarak, GBTC’nin Coinbase Custody’de 23 Kasım itibarıyla yaklaşık 633.000 Bitcoin (BTC) bulundurduğunu doğruladı.

The Grayscale G(BTC) Coins Part 2

In this analysis we use additional on-chain forensics to CONFIRM the approximate 633k BTC balance held by G(BTC) at Coinbase Custody.

Which begs the question, why does Grayscale refuse to disclose their on-chain holdings? https://t.co/lj7KH5thIf pic.twitter.com/pGMzgomFCp

— ∴Ergo∴ (@ErgoBTC) November 23, 2022

FTX’in çöküşünden beri borsalar ve dijital varlık yöneticileri üzerindeki rezerv kanıtlama baskısı arttı. GBTC’nin çökmesi veya rezervinin nakde dönüştürülmesi ciddi bir siyah kuğu olayı olurdu. Grayscale’in sıkıntılı günler geçiren kripto kredi kuruluşu Genesis Global Trading ile ilişkisi de endişeleri artıyor. Her iki şirket de Digital Currency Group’un alt kuruluşlarından.

GBTC rezervinin bağımsız olarak doğrulanması, hem ürünün yatırımcılarının hem de genel olarak sektörün güvenini artıracatır.

Grayscale güvenlik endişelerini gerekçe göstererek zincir üstü rezerv kanıtı sunmayacağını belirttikten sonra, Ergo işe el altı. Ergo, 20 Kasım’da GBTC’nin rezervlerini incelediğini duyurdu.

Grayscale’in varlıklarının çoğunun önceki sağlayıcısı Xapo’dan Coinbase Custody’ye aktarıldığını bilen Ergo, blockchain verileri ve halka açık bilgileri kullanarak 432 adreste 317.705 BTC tespit edebildi.

Ergo’nun kalan BTC’leri bulabilmek için blockchain’i baştan aşağı taraması gerekti. Devamında tespit edilen adreslerde GBTC’nin rezervinde bulunduğunu iddia ettiği miktara neredeyse denk miktarlar tespit edildi.

Rezervi doğruladığını duyuran Ergo, şöyle ekledi:

“Bu da şu soruyu doğuruyor, Grayscale neden zincir üstü rezervi doğrulamayı reddediyor?”

Twitter kullanıcısı Skyquake-1, soruyu GBTC’nin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Ocak 2017’de yaptığı başvuruya değinerek yanıtladı. Başvuruda saklama hizmeti sunan tarafın Sponsor, Tröst ve diğer şahıs ve oluşumlara ait hiçbir kilit bilgiyi açıklayamayacağı belirtiliyor.

Turns out it was part of the $GBTC prospectus. They’re simply not allowed to tell you lolhttps://t.co/8inudjBWUe pic.twitter.com/WxlWjjAkmP

— illiquidity providoooor (@skyquake_1) November 22, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
GBTC’nin rezervi bağımsız araştırmalarla doğrulandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!