Belçika Regülatörü: Bitcoin (BTC) Ve Ethereum (ETH) Gibi Kripto Paralar “Menkul Kıymet Değildir”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Belçika’nın finansal regülatörü Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) gibi kripto paraların menkul kıymet olmadığını belirtti.

Belçika Finansal Hizmetler ve Piyasalar Otoritesi’nin (FSMA) 22 Kasım tarihinde yayınladığı bir raporda, Bitcoin ve Ethereum gibi herhangi bir ihraççısı olmayan kripto paraların menkul kıymet statüsüne alınamayacağını öne sürdü.

Regülatör herhangi bir ihraççısı olmayan dijital varlıkların satışı ihraççı ile yatırımcı arasındaki bir anlaşmanın yürütülmesiyle yapılmıyorsa o zaman izahname yönetmeliklerinin ve kanunlarının yanı sıra AB yasası davranış kurallarının da geçerli olamayacağını belirtti.

Öte taraftan regülatör bir dijital varlığın ödeme ve takas işlevi varsa bu dijital varlık üzerine belirli hizmetleri sağlayan kurumların farklı düzenlemelere tabi olabileceğini de belirtti.

FSMA, kurumun dijital varlık sektörünün regülasyonuna dair tutumu hakkında pek çok soru aldığını ve dijital varlıkların hangi şartlar altında menkul kıymet olarak belirlenebileceği de dahil olmak üzere en sık ortaya çıkan gri alanları ele almayı umduğunu bildirdi. Ayrıca regülatör, kullanılan teknolojinin bir finansal aracın statüsünü belirleme aşamasında bir etkisinin olmaması gerektiğini belirtti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Belçika Regülatörü: Bitcoin (BTC) Ve Ethereum (ETH) Gibi Kripto Paralar “Menkul Kıymet Değildir”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!