Binance, resmi Rezerv Kanıtı (PoR) mekanizmasını yayımladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance, FTX likiditesi ve iflas krizinin ardından bir rezerv kanıtı (PoR) mekanizması geliştirme taahhüdünde bulunduktan iki hafta sonra resmi açıklamasını yayımladı.

Binance, borsanın web sitesinde yapılan bir duyuruda, kullanıcıların varlıklarını doğrulamak için mekanizmayı nasıl kullanabileceklerini özetledi. Şu anda Merkle Tree tabanlı sistem aracılığıyla doğrulanabilecek tek token Bitcoin (BTC)’dir. Ancak duyuruda, önümüzdeki haftalarda ek paraların da ekleneceğini belirtildi.

Duyuruda ayrıca, diğerlerinin yanı sıra PoR sonuçlarını denetlemek için üçüncü taraf denetçilerin dahil edilmesini ve PoR yöntemlerinde ZK-SNARK’ların uygulanmasını içeren ve önümüzdeki süreçte yapılması planlanan güncellemelerin altını çizdi.

Binance, PoR ile ilgili yaptığı ilk açıklamadan günler sonra cüzdan adreslerinin ve zincir üzerindeki etkinliğinin genel ayrıntılarını paylaştı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, son güncelleme hakkında tweet paylaştı. Twitter topluluğu da bu gelişmeye cevap verdi ve birçoğu şeffaflık çabalarına olumlu yorumlar yaptı.

This is a great initiative. Perhaps a stand-alone page for Proof of Reserves where users can see all the exchange holdings (updated daily) could be on the roadmap for the future.

— Chief (@satn) November 25, 2022

Binance, FTX krizinin ardından fonların kanıtını yayımlama trendini başlatan ilk şirketlerden biriydi. Bybit, yedek cüzdan adreslerini olaydan bir hafta sonra 16 Kasım’da Bitfinex, OKX, KuCoin ve Crypto.com gibi diğer büyük borsalarla birlikte paylaştı.

Huobi ve Gate.io, ödünç alınan fonlar da dahil olmak üzere bilgilerini açıkladıktan sonra eleştiri yağmuruna tutuldu. Kripto para birimi yatırım ürünü sağlayıcısı Grayscale Investments ise güvenlik endişeleri nedeniyle cüzdan adreslerini açıklamaktan çekindiğini söyledi.

Diğer taraftan Chainlink Labs da 10 Kasım’da merkezi borsalarda ortaya çıkmaya başlayan güven sorunlarına bir çözüm olarak, alandaki borsalara PoR denetim hizmetleri sundu.

CoinMarketCap ise 22 Kasım’da, bilgileri yayımlayan borsalar için rezerv kanıtı (PoR) izleyicisi başlattığını duyurdu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance, resmi Rezerv Kanıtı (PoR) mekanizmasını yayımladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!