Singapur polisi kripto kredi protokolü Hodlnaut’u soruşturacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Singapur merkezli kripto kredi protoklü Hodlnaut, iddiaya göre hile ve dolandırıcılık gibi suçlamalardan dolayı polis soruşturmasıyla karşı karşıya kalabilir.

Singapur’dan yerel haberlere göre polisin ticari ilişkiler departmanı, Ağustos-Kasım 2022 arasında alınan borsaya ilişkin çeşitli şikayetlerden dolayı borsa kurucuları hakkında soruşturma başlattı.

Singapur polisi, şikayetlerin çoğunun şirketin belirli bir dijital token’a maruziyetiyle ilgili dezenformasyon ve yanlış temsilller etrafında olduğunu belirtti. Polis, ayrıca Hodlnaut krizinden etkilenen yatırımcılara online olarak şikayetçi olmalarını ve platformdaki işlem geçmişlerine ait doğrulanabilir belgeler sunmalarını tavsiye etti.

Cointelegraph’ın yorum talebine ne Hodlnaut ne de Singapur polisi yanıt vermedi.

Kripto kredi protokolünden ilk sıkıntı işareti, 8 Ağustos’ta likidite krizini gerekçe göstererek çekimleri durdurmasıyla geldi. Protokolde çekimler, Terra ekosisteminin çökmesinden yalnızca aylar sonra durduruldu.

Platform, o dönemde dolar sabitini kaybeden algoritmik stablecoin TerraUSD Classic’e (USTC) maruziyeti olmadığını öne sürmüştü. Ne var ki, zincir üstü veriler protokolün açıklamasıyla çelişerek, USTC’de en az 150 milyon dolar tuttuklarını ortaya koydu.

Zincir üstü veriler, ekim ayında mahkeme tarafından da doğrulandı. Bloomberg’in aktardığı mahkeme belgelerine göre, kripto kredi protokolü Terra’nın çöküşünden dolayı neredeyse 190 milyon dolar kaydetti ve daha sonra bunu gizlemek için binlerce belgeyi sildi. Hodlnaut, bu gerçeği üç ay boyunca saklayabilmiş olsa da, nihayetinde likidite krizine yenik düştü.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Singapur polisi kripto kredi protokolü Hodlnaut’u soruşturacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!