FTX Çöküşten Aylar Önce ABD Savcılarının Radarına Girdi: Gizlice Araştırdılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD federal savcılarının, iflastan aylar önce FTX’i radarına aldığı ve borsayı gizlice soruşturduğu ortaya çıktı.

Bloomberg 21 Kasım tarihli haberinde, ABD New York Güney Bölgesi Savcılığının FTX’i iflas başvurusunda bulunmadan aylar öncesinde gizlice soruşturduğunu bildirdi. Haberde, Damian Williams başkanlığındaki soruşturma ekibinin, şirketin ABD ve offshore iştiraklerinin döviz operasyonlarını incelediği öne sürüldü.

Söylentilere göre yetkililer, finansal kurumların kara para aklamayı ve terör finansmanını önlemek için zorunlu tutulan prosedürleri içeren yasayı, ABD’li müşterilere hizmet vermedikleri iddia edilen kripto para platformlarının peşine düşmek için kullandı. Kara para ve terör finansmanı kanunları kullanılarak soruşturulan şirketler arasında Bahamalar merkezli FTX de yer aldı.

Öte yandan soruşturmanın bir sonuca varıp varmadığı hakkında bir bilgi yer almasa da bunun federal soruşturmayı yeni bir yörüngeye soktuğu öne sürüldü. Kaynaklara göre bu soruşturma, iflasa götüren süreç başlamadan aylar öncesinde dahi FTX hakkında soru işaretleri olduğunu ortaya koydu.

Sidney Menkul Kıymetler ve Emtia Dolandırıcılık Birimi’nin eski savcılarından Samson Enzer, birçok menkul kıymet yasasının 1930’larda çıkarıldığını ve bunun müfettişlerin dijital varlık davalarını özenle yapılandırmaya zorladığını ifade etti.

Öte yandan söylentilere göre yetkililer, elektronik dolandırıcılık yasalarını kullanarak borsanın müşterileri varlıklarını nasıl tutacakları konusunda yanıltıp yönlendirmediğini incelemeyi planladı. Ancak elektronik dolandırıcılık kapsamına giren bu suçun kanıtlanması için FTX çalışanlarının telefon görüşmesi, e-posta veya kısa mesaj gibi elektronik haberleşme aygıtları kullanarak müşteriler üzerinden kazanç elde etmeye çalıştığının ortaya konması gerekliydi.

Nihayetinde likidite krizi ile yetkililerin eline birçok koz veren FTX, iflasın ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) ve Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından soruşturmaya tabi tutuldu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX Çöküşten Aylar Önce ABD Savcılarının Radarına Girdi: Gizlice Araştırdılar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!