Sam Bankman-Fried ve FTX adına Bahamalar’da milyonlarca dolara mülk satın aldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX davasından gelen son açıklamalarla birlikte, Bahamalar’da şirket adına milyonlarca dolarlık mülk satın alındığı ortaya çıktı. Sam Bankman-Fried, ebeveynleri ve üst düzey yöneticiler tarafından tarafından yönetilen FTX borsası, iddialara göre son iki yıl içerisinde Bahamalar’da 19 mülk satın aldı.

Reuters’in resmi emlak kayıtlarına ilişkin düzenlediği rapora göre, satın alınan tüm mülkler 121 milyon dolardan fazla ediyor.

Ayrıca satın alınan mülkler arasında yedi lüks apartman dairesi de bulunuyordu. Haberin çeviri yayın saati itibarıyla bu dairelerde kimlerin ikamet ettiği bilinmiyor.

16,4 milyon dolarlık mülkün imza sahipleri SBF’nin ebeveynleri Joseph Bankman ve Barbara Fried oldu. Tapuda ayrıca, 2022’nin 15 Haziran tarihine kadar uzanan belgelerle, mülkün bir tatil evi olarak belirlendiği iddia ediliyor. 

Orijinal raporlara göre, Bankman-Fried çiftinin sözcüsü söz konusu tatil evinin nasıl satın alındığına ya da FTX ile bir bağlantısı olup olmadığı konusunda bir açıklamada bulunmadı. Ancak çiftin bu mülkü iflastan önce FTX’e iade etmeye çalıştıkları kaydedildi. 

“İflas davasından bu yana, Bay Bankman ve Bayan Fried tapuyu şirkete iade etmek istiyorlar ve daha fazla talimat beklemeye devam ediyorlar.” 

FTX, Eylül 2021’de şirketin genel merkezini Hong Kong’dan Bahamalar’a taşımıştı. Borsa, ayrıca 60 milyon dolara satın alınmıştı. Bahamalar Başbakanı’nın resmi kanalı ise bu açılışı YouTube’da yayınlamıştı. 

Ne var ki, yakın zamanda medya kuruluşları tarafından yapılan bir mülk ziyaretinden elde edilen haberlere göre, FTX’in Bahamalar’daki merkezi olacak alana aylardır dokunulmamıştı. 

İlginizi çekebilir: Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, FTX Digital Markets varlıklarına el koydu 

FTX’te meydana gelen likidite krizi ve iflas skandalının ardından, Bahamalarlı yetkililer SBF ve eski ortaklarını gözetim altına aldı. 

Öte yandan ilk iflas başvurusunun ardından mahkeme belgeleri, FTX’in 1 milyondan fazla alacaklıya ve en büyük 50 alacaklıya da toplu olarak 3 milyar doların üzerinde borçlu olduğunu ortaya koydu. 

ABD Senatosu Komitesi 21 Kasım’da CFTC başkanının ifade vereceği 1 Aralık tarihinde FTX duruşmasının planlandığını duyurdu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sam Bankman-Fried ve FTX adına Bahamalar’da milyonlarca dolara mülk satın aldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!