Rockstar, GTA V Rol Yapma Sunucularında NFT’leri Yasakladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Grand Theft Auto (GTA) ve Red Dead Redemption gibi popüler AAA oyunlarının arkasındaki yayıncılık şirketi Rockstar Games, geçtiğimiz günlerde NFT’lere ve popüler rol yapma sunucularında kripto para birimlerine artık izin verilmeyeceğini açıkladı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Rockstar, NFT Oyunlarının Hayranı Değil mi?

Duyuru, Twitter hesabında ve destek sayfasında Take-Two Interactive’in yasal uygulama yönergelerine uygun olarak yapılmıştır. Açıklama, şirketin tek oyunculu oyun sürümü için mod politikasıyla birlikte başlatılmıştır.

Güncelleme genel olarak, Rockstar Games’in yasal duruşunu ve popüler rol yapma sunucularına ilişkin genel görünümünü ele almayı amaçlıyordu. Ancak şaşırtıcı bir şekilde, bu sunucuların popülaritesine rağmen geçmişte ele alınmamıştı.

Rol yapma sunucuları, topluluk üyeleri tarafından oluşturulan ve kullanıcıların oyunu oynamanın farklı yollarını deneyimlemelerini sağlar. Ayrıca çevrimiçi sürümünde rol oynamalarına izin verecek şekilde değiştirilen üçüncü taraf sunuculardır.

Hayranları sevindirecek şekilde, oyun şirketinin bu tür sunucular hakkındaki genel görüşü olumlu ve destekleyicidir. Ayrıca bu topluluk girişiminin “gelecek yıllarda güvenli ve dostane şekilde gelişmeye devam etmesini” umduğunu belirtir. Bununla birlikte, açıklama aynı zamanda rol yapma oyunlarının her türlü ticarileştirilmesini de yasaklıyor. Bununla birlikte NFT’lerin ve kripto para birimlerinin devreye girdiği yer burasıdır.

Yasaklanan NFT’ler

Son politika değişikliği, ganimet kutuları satışı, kurumsal sponsorluklar veya oyun içi entegrasyonlar, oyun içi sanal para birimleri, sunucularda kripto para birimleri ve NFT’lerin genel kullanımı dahil olmak üzere bu oyunlarda ticari istismarı açıkça yasaklamaktadır.

Bu sunucuların bazı ayarlamalarla varlıklarını sürdürmelerine izin verilirken, güncelleme, yukarıda belirtilen iş modellerinden yararlanan veya personel ve sunucu bakımıyla ilgili masrafları karşılayan veya kar eden sunucuları etkileyecektir. Bu, sistemlere dayanan sunucuların kapanmaya veya önemli değişiklikler yapmaya zorlanabileceği anlamına gelir. Ayrıca GTA V Role Player NFT sahiplerinin, GTA V içinde ticarileştirilmelerinin durdurulması gerektiğinden, bazı tokenlerin değersiz hale gelebileceği anlamına gelir.

GTA NFT’leri

Bu yılın Eylül ayında MyMetaverse, NFT’leri GTA V ve Minecraft kullanıcı tarafından oluşturulan sunuculara getirmek için Enjin ile ortaklık kurdu. “MetaHome” olarak adlandırılan, Polkadot’un teknolojisine dayanan ve NFT’leri kitlelere ulaştırmak için oluşturulan ölçeklenebilir bir zincirler arası ağ olan Efinity blok zincirinde basılan ilk oyun içi NFT koleksiyonuydu.

MetaHome koleksiyonu, MyMetaverse GTA V sunucularından, Infinity Auto ve Minecraft içindeki kılıç gibi öğeleri içeriyordu. Infinity Auto, MyMetaverse tarafından oluşturulmuştur. Ayrıca oyuncuların daha sonra NFT’leri basmak ve bunları sunucuda kullanmak için görevleri tamamlamasına izin verdi.

MyMetaverse yaptığı açıklamada koleksiyonların “Rockstar veya Minecraft ile resmi entegrasyon olmadığını” açıkladı. Bununla birlikte Rockstar Games artık oyun içi NFT’lerin ticarileştirildiği girişimlerin yasaklanmasını sağladı. Şirketler para birimi veya NFT satışından “gelir elde etmek” yerine bunları oyundaki başarılarla takas etmektedir. Ayrıca politika güncellemesinin bu entegrasyon için geçerli olup olmadığı açık değildir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rockstar, GTA V Rol Yapma Sunucularında NFT’leri Yasakladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!