FTX hackerı 50.000 ETH’yi elden çıkardı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto para borsası FTX’i hackleyen hacker, 20 Kasım’da çaldığı Ether’leri (ETH) yeni bir adrese transfer etmeye başladı. FTX hacker’ı, hack sonrası en büyük 27’inci ETH sahibi konumuna ulaşmıştı. Transfer sonrası cüzdanın konumu 10 sıra geriledi.

FTX hackerı, borsanın 11 Kasım’da iflas başvurusu yapmasından yalnızca saatler sonra, FTX’in ana borsası ve FTX.US’e ait birçok cüzdandan neredeyse 447 milyon dolar çaldı. Çalınan varlıkların çoğunun ETH olmasından dolayı, hacker bir anda en büyük 27’inci ETH balinası haline geldi.

Hacker, 20 Kasım’da 50.000 ETH’yi “0x866E” ile başlayan yeni bir adrese gönderdi. Yeni cüzdan adresi, devamında ETH’yi renBTC (BTC’nin ERC-20 versiyonu) ile değiştirerek, iki cüzdan arasında Bitcoin blockchain’i üzerinde köprü kurdu. “Bc1qvd…gpedg” adlı cüzdanda 1.070 renBTC bulunurken, “bc1qa…n0702” adlı diğer cüzdanda ise 2.444 renBTC yer alıyor.

#CertiKSkynetAlert

FTX Wallet Drainer is now the 37th largest holder of ETH

Dropped 10 places after transferring 50,000 ETH to 0x866E this morning

We’re also continuing to see ETH swapped for renBTC in 0x866E

Wallet currently holds ~1127 renBTC and ~19k ETH pic.twitter.com/sPJjtoWwud

— CertiK Alert (@CertiKAlert) November 20, 2022

Kripto analiz grubu CertiK, bc1qvd…gpedg adlı adrese köprülenen renBTC’leri takip etti. CertiK, yeni adresin renBTC’leri aklamak için “peel chain” adlı bir kara para aklama tekniği kullandığını tespit etti.

Peel chain, yüklü miktarda kripto parayı bir dizi küçük işlem yaparak aklama tekniğine verilen isimdir. Aklanan bu varlıklar, devamında genellikle kripto para borsalarına gönderilerek itibari para veya kripto varlıklar ile değiştiriliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX hackerı 50.000 ETH’yi elden çıkardı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!