Altın yukarı, Bitcoin aşağı durumları

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İyi haftalar,

Bir süredir unuttuğumuz ya da hatırlamak istemediğimiz COVID-19 salgını Çin’de 6 ay sonra ilk kez can aldı. Bu nedenle sıfır COVID politikalarının Çin tarafından bitirileceğine dair umutlar bir altı ay sonrasına ötelenirken, bu durum hali hazırda sorunlu olan tedarik zincirine de yansıyacağı gerekçesiyle endeksleri de olumsuz etkiliyor. Örneğin yeni yıl hediyeleri için iPhone 14 tedarikinde sorunla karşılaşılacağı beklentileri başta Apple hissesi ve teknoloji sektörünü süreli olumsuz etkileyecektir. Emtialar da bu süreçten etkilenirken, demir cevheri gibi ağır metaller pazartesi sabah saatlerinde yüzde 3’lere varan kayıp yaşadılar. Diğer tarafta 2022 yılı adeta ‘kripto kışı’ oldu ve tüm sertliği ile devam ediyor. FTX konusunun hasar raporu henüz tam anlamıyla yapılamadı. Grayscale ise güvenlik endişelerinden dolayı rezervlerini açıklamazken, tam anlamıyla güvenlik ve endişe sorunu yaşanıyor. Bu nedenle sorunlarla dolu bir haftaya başlıyoruz.

Fed’e dair beklentilerde geçen hafta oldukça yoğun seyreden Fed yetkililerinin konuşmaları, resmi daha net okuyabilmemize yardımcı oluyor. Piyasada ortalama beklentiler Fed’in 75 ya da 125bp daha faiz artırımına giderek orada bırakacağı yönünde. Piyasadaki resesyon beklentileri yüzde 65’e yükselirken, Fed’in faiz artırım patikasından resesyon kaygıları nedeniyle 2023’te U dönüşü bekleniyor. Daha önce 1984 yılında Paul Volcker işsizlik ve enflasyon tanımı yapan matematik denkleminden vazgeçerek o yıl 500bp üzerinde faiz indirimi yaparak ABD’nin tarihi yüksek faiz oranları seviyesinden 500bp indirim yapmış ve sonrasında da artan tepkiler sonucu 1987’de istifasını vermek durumunda kalmıştı. Bu nedenle önümüzdeki süreçte yatırımcılar borsalardaki çarpanları ve kripto paralardaki durumu göz önünde bulundurduğunda altın ve gümüş benzeri metallerde artış görebiliriz.

Ekonomide bu hafta Şükran Günü hazırlıkları var. Ancak cuma günü ABD’nin erken kapanışı öncesinde pazartesi günü akşamı ABD’de bono ve tahvil ihaleleri önemli olurken, salı günü Mester, George ve Bullard’ın konuşmaları, çarşamba günü dayanıklı mal siparişleri ile haftalık işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek. Perşembe günü TCMB’nin faizleri yüzde 10,50’den yüzde 9,00’a çekmesi bekleniyor. Kripto paraların ekonomik takviminde ise gündem fazla yoğun değil, FTX haberleri takip ediliyor.

Bitcoin yeni haftaya 16.000 dolar seviyesinin gerisine göz kırparak başladı. Zincir veriler, bizlere piyasada para çıkışının olduğunu ve borsalara satılmak için sokulan BTC’lerin olduğunu gösterirken, cüzdanında 6-12 ay BTC tutan hesapların satışa geçtiğini görüyoruz. Zincir verileri gayet zayıf bir görüntü önümüze sunarken, orta ölçekli madencilerin de maliyetlerine yakın seyrediyoruz. FTX’den çalınan 600 milyon dolarlık BTC ve ETH’ler de ya satılıyor ya taşınıyor. Ancak bir şekilde piyasaya aktarılacağı neredeyse kesin duruyor. Bu nedenle fiyat baskısı sürerken bize de 15.860 – 15.525 – 14.920 dolar desteklerini hatırlatıyor. Görünüşe göre Bitcoin’de aşağı yönlü baskı ve hareket devam edebilir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Altın yukarı, Bitcoin aşağı durumları
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!