NFT platformları, Ripple Blok Zincirini Benimsemeye Başladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT platformları, Ripple blok zincirini giderek daha fazla benimsiyor. 16 Kasım Çarşamba günü, bir NFT pazarı olan Mintable, Ripple blok zincirinde NFT’lerin basılmasını sağlamak için Ripple ile ortaklık kurduklarını duyurdu. Bir gün önce, isteğe bağlı bir varlık tokenleştirme pazarı olan Sologenic, Ripple XLS-20 standardını da benimsediklerini söyledi. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Ripple Tabanlı NFT’ler Hızla Artıyor Mu?

Mintable tarafından yapılan basın açıklamasına göre ortaklık, çok zincirli bir stratejiyi benimsemeye yönelik bir adımdır. Ripple’ın tokenizasyon blok zinciri XRP Ledger’ın benimsemiştir. Bununla birlikte içerik oluşturucular, Ripple’ın enerji açısından verimli tokenizasyon platformu olan XRPL’de NFT’ler basıp satabilmektedir.

Mintable, Ripple ortaklığının yaratıcılar ve geliştiriciler için daha ucuz basım maliyetleri sağlayacağını söyledi. Raporda, içerik oluşturucuların platformda yüksek kaliteli koleksiyon ürünleri basmak için kodlama becerilerine ihtiyaç duymadıkları belirtilmiştir. Ripple strateji ve operasyonlardan sorumlu başkan yardımcısı Emi Yoshikawa, ortaklıkla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“RP Ledger gerçek fayda sağlayan yenilikçi Web3 projeleri oluşturan yeni içerik oluşturucuları ve projeleri getirmeye yardımcı olmak için Mintable ile ortaklık yapmaktan heyecan duyuyoruz.”

Ethereum’da Tokenizasyona Bir Alternatif

Mintable’dan yapılan açıklamada, XRP Ledger’in Ethereum ağına alternatif olarak, Ripple’ın bir likidite sağlayıcısı ve ödeme çözümü olarak uzun süredir devam eden itibarından yararlanarak kullanıcılara varlıkları için yüksek likidite sağladığı belirtildi.

Mintable’ın CMO’su Patrick Chin, ortaklığı önemli bir katkı olarak nitelendirdi. Ayrıca Ripple’ın NFT alanının ekosistemin karşılaştığı güvenlik ve çevre endişeleri gibi bazı zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olacak, savaşta test edilen bir blok zinciri olduğunu söyledi. Chin ayrıca şunları söyledi:

“Ripple, dünyanın en büyük şirketlerinden bazılarıyla çalışıyor ve NFT ekosistemine bir dizi değerli ortaklık getirecek. NFT girişimlerine yardımcı olmak ve NFT ekosistemine en güvenli, sürdürülebilir ve verimli blok zincirlerinden birini tanıtmak için Ripple’ın NFT ortağı olarak saflarına katılmaktan heyecan duyuyoruz.”

Sologenic’te Varlık Basımı için Ripple XLS-20

İsteğe bağlı bir varlık tokenleştirme platformu olan Sologenic, XRP Ledger (XRPL) üzerinde varlıkların basımını destekleyen Ripple XLS-20 protokol tasarımını benimsediğini de duyurdu. Bununla birlikte şirketten yapılan açıklamada, standardın Sologenic pazarında uygun maliyetli basım ve hızlı, güvenli işlemlere olanak sağlayacağı söylendi.

Sologenic’ten yapılan yayın, standardın Sologenic ekosistemi içinde XRPL için yerel destek sağladığını söyledi. Bunun Sologenic’i NFT’ler için XRP Ledger’i ilk benimseyenlerden biri yaptığını belirtti. Standart, içerik oluşturuculara XRPL’nin piyasaya sürülmesinden önce basılan varlıkları dahil etmek için kullanabilecekleri araçlar sağlayarak diğer zincirlerden varlıkların taşınmasını destekler. Bunlar, sürdürülebilirlik için tasarlanan merkezi olmayan araçlardır. Sologenic Kurucu Ortağı Bob Ras:

“Mart 2022’deki başlangıcından bu yana Sologenic pazar yeri, XRPL’nin hızlı ve güvenli ağlarından yararlanarak varlık ticareti endüstrisinde devrim yaratmaya çalıştı.”

XLS-20 standardı, her bir NFT’nin menşeini takip edebilmektedir. Ancak Sologenic araçları, önceki standarttan (XLS-14/SOLO) dönüştürülen NFT’lerin gerçekliğini tespit etmekte ustadır. Rapor, bunun kullanıcılara EVM tabanlı NFT pazarlarında elde edilebilenden daha iyi bir deneyim sağladığını söyledi. Ayrıca Sologenic pazar yeri artık otomatik telif hakları, ticari teklifler ve akıllı sözleşmeler sunmaktadır. Dolayısıyla tüm bunlar yaratıcıların güçlendirilmesi için tasarlanmıştır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT platformları, Ripple Blok Zincirini Benimsemeye Başladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!