Avustralya, 2023 için sağlam kripto düzenleme taahhüdünü yineledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya hükümeti, geçtiğimiz hafta FTX’te meydana gelen çöküşün ardından kriptolar için sağlam bir düzenleyici çerçeve taahhüdünü yineledi. 

AFR’nin 16 Kasım tarihli bir bildirisine göre, Avustralya Hazine Bakanı Jim Chalmers’ın sözcüsü, Hazine’nin önümüzdeki yıl yatırımcıyı korumak için daha gelişmiş bir düzenleme planladığını belirtti. 

Sözcü, duyuruyu FTX’in geçen haftaki düşüşüne istinaden yaptı. Jim Chalmers’ın sözcüsü, kripto varlık piyasalarında daha fazla dalgalanma ve daha geniş anlamda finansal piyasalara herhangi bir yayılma da dahil olmak üzere, FTX çöküşünü yakından izlediğini belirtti ve ekledi: 

“Piyasadaki bu gelişmeler şeffaflık ve yatırımcıların korunmasındaki eksiklikleri vurguluyor. Bu yüzden de hükümetimiz endüstrideki inovasyonları destekleyemeye devam ederken, bir yandan da düzenleyici çerçeveleri iyileştirmek adına adımlar atıyor.” 

Düzenleyici çerçevenin geliştirilmesine ilişkin duyuru, ülkede 30 bin vatandaşın ve Avustralyalı 132 şirketin Sam Bankman Fried’in yıkılan imparatorluğunun kurbanı olmasının ardından geldi. 

Piper Alderman avukatlık bürosunda dijital varlık uzmanı olan Michael Bacina, Cointelegraph’a borsalara karşı ihtiyaç duyulan güvenin yeniden artırılmasındaki tek yolun gelişmiş düzenlemeden geçtiğini söyledi. Bacina, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: 

“Düzenleyici netlik, merkezi borsalara olan güvenin yeniden inşa edilmesinin anahtarıdır. Yasalar her ne kadar kötü eylemleri tamamen ortadan kaldıramasa da bu eylemleri belirli bir sınırda tutabilir.” 

Kripto vergi platformu Koinly Avustralya’nın vergi başkanı Danny Talwar, sağlam bir düzenleyici mevzuatının bireysel yatırımcıların dolandırılmaya terk edildiği alanları engelleyebileceğini söyledi ve ekledi: 

“FTX’in çöküşü, belirsizliği ortadan kaldırmak ve özellikle bireysel yatırımcılar için dijital varlıklar hakkında netlik sağlamak için hem yurt içinde hem de küresel çapta  mantıklı düzenlemelere duyulan ihtiyacı vurguluyor.” 

Talwar, ayrıca “Bu durumda karşılaşılabilecek zorluk ise söz konusu düzenlemenin kripto endüstrisini baskılamadığından ve yatırımcıları etkili bir şekilde koruduğundan emin olmak olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Talwar, Avustralya borsalarının Avustralya İşlem Raporları ve Analiz Merkezi’ne (AUSTRAC) göre çalışması gerekirken söz konusu düzenlemenin gerekliliklerinin bir piyasa lisans rejimi oluşturma yönünde olduğunu belirtti. 

Rejimin, borsaların operasyonel bütünlüğünü göstermek için sermaye yeterliliği ve denetim standartlarını kapsaması bekleniyor. Bununla birlikte Talwar, birçok borsanın rekabet avantajı elde etmek için yüksek getirili ürünler sunduğu göz önüne alındığında bunun büyük önem taşıdığını vurguladı. 

Öte yandan Bacina, Avustralya hükümetinin bu ölçülü yaklaşımının ülkeyi dijital varlık düzenlemesinde sektör lideri konumuna getirebileceğini belirtti. 

Hazine bakanı yardımcısı Stephen Jones’un 22 Ağustos’ta yaptığı açıklamaya göre, Avustralya Hazinesi’nin yatırımcılara daha fazla koruma sağlamak için dijital varlıkların nasıl düzenlenmesi gerektiğini belirlemeye yardımcı olacak bir “token eşleme” sistemi kurmayı planlıyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avustralya, 2023 için sağlam kripto düzenleme taahhüdünü yineledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!