Yuga Labs, CryptoPunk’u ICA Miami’ye Bağışlayacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT koleksiyonları Bored Ape Yacht Club (BAYC) ve CryptoPunks’un arkasındaki şirket Yuga Labs, Salı günü Punks Legacy Project’in yeni teklifinin bir parçası olarak ICA Miami sanat müzesine bir CryptoPunk bağışlayacağını duyurdu. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Yuga Labs, Punks Legacy’yi Başlatıyor

BAYC NFT koleksiyonlarının holding organizasyonu (Yuga Labs), CryptoPunks NFT’lerini Punk #305 ile başlayarak dünya çapındaki çağdaş sanat müzelerine katkı için bir plan tasarladı. Ethereum NFT, iki Aralık’ta Art Basel sırasında özel bir açıklama etkinliğinin ardından Miami’nin ücretsiz girişe sahip Çağdaş Sanat Enstitüsü’nde sergilenecektir.

Punk #305, kısmen Miami’deki bir telefon alan koduna uyduğu için seçilmiştir. Her ikisi de karşılık gelen BAYC ikinci kişilikleri, Gordon Goner ve Garga ile tanınan Wylie Aronow ve Greg Solano’da Miami’dendir. Bu, daha önemli bir girişim olan Punks Legacy Project’e ilk katkıdır. Yuga’nın CryptoPunks marka lideri Noah Davis’e göre, geniş NFT’ler uzun vadede diğer müzelere sunulacak. Davis’in belirttiği gibi:

“Bu, belirli sayıda serseriden başka bir şeyle ilgili değil, daha çok doğru nedenle Web3’e girmek isteyen müzeler ve eski sanat organizasyonları bulmakla ilgili. Her şey nicelikten çok nitelikle ilgili.”

Bazıları çalışmaları dijital tuval üzerindeki pikseller olarak görse de, CryptoPunk’lar Web3 evreninde önemli olmuştur. Koleksiyon, simgeleştirilmiş profil resmi (PFP) projeleri için planı oluşturdu. 2017’de Larva Labs, her biri benzersiz özellik kombinasyonuna sahip 10.000 piksel yüz içeren proje başlattı.

Yuga Labs, IP’yi Mart ayında Larva Labs’ten satın almıştır. Bununla birlikte geleceklerini izlemek ve NFT çizimleri olarak miraslarını oluşturmaya yardımcı olmak için eski Christie’s müzayede evi olan Davis’i hemen atadı. Davis, tarihsel önemlerinin yanı sıra, Punk’ları kendi başlarına gerçek sanat eserleri olarak görüyor:

“Cryptopunk’lar çağdaş sanattır ve müzelere aittirler. Eşit parçalar sanat, grafik tasarım, teknoloji ve radikal toplumsal deney.”

Hikaye Hakkında Daha Fazlası

CryptoSlam’e göre, 2017’de bedava basım olarak başlangıcından bu yana, CryptoPunks ek ticaret hacminde 2,4 milyar doları aştı. Bugün bir Punk en az 64,5 ETH veya 81.200 $’a mal olurken, tüm zamanların en pahalı Punk satışı 8.000 ETH’ye mal oldu. Şubat ayında satıldığında 23.7 milyon $ gibi şaşırtıcı bir sayıdır.

Punklar, PFP avatar NFT’lerinin en önemli örneğidir. Bununla birlikte çok sayıda sahip, bunları sosyal medyada profil resimleri olarak kullanır. Pek çok işletme sahibi, Punk’larını çevrimiçi marka bilinirliklerinin önemli bir bileşeni olarak görmektedir. Ayrıca bazıları, Punk’ın yüzüne ve sayısal tuş takımına dayalı olarak önemli sosyal medya takipçileri oluşturdu.

En iyi örnek, özgünlüklerine dayanan 6529 Capital adlı sermaye şirketi kuran Punk #6529 takma adıdır. Başka bir örnek, NFT’yi Aralık 2021’de ETH’de 10 milyon dolardan fazla satmadan önce Punk’ı hakkında bir kimlik oluşturan Nouns NFT projesinin ortak yaratıcısı olan Punk #4156’nın sahibidir.

Çok sayıda sahip, CryptoPunk’ları ile derin bir ilişkiye sahiptir. Ancak Yuga Labs, Ethereum NFT’lerin sanat dünyası niteliklerini ve tarihsel anlatımını oluşturmak için isteklidir. Şirket yakın zamanda WENEW pazarını ve 10k koleksiyonunu satın alarak NFT endüstrisindeki erişimini genişletti.

Yuga Labs’ın sanat endüstrisinin büyümesine katkıda bulunma çabaları bulunmaktadır. Bununla birlikte endüstrinin mevcut sistemlerle iç içe geçmeye ve yaygınlaşmaya hazır olduğunun habercisidir. Ancak geçiş riskli olabileceğinden ve bazı NFT cephelerinde kayıplara yol açabileceğinden DYOR’u öğrenmek en iyisidir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yuga Labs, CryptoPunk’u ICA Miami’ye Bağışlayacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!