FTX Hacklendi Mi İçeriden Mi Soyuldu: 500 TRX’lik Hata Saldırganın Kimliğini İfşa Edebilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain denetim şirketi Hacken’ın CEO’su Dyma Budorin, FTX saldırganının arkasında bıraktığı kanıtların, yanlışlıkla kimliğini ifşa etmiş olabilecek bir üst düzey çalışanı işaret ettiğini söyledi.

Dyma Budorin yayınlanan bir röportajda, gerçekleşen işlemleri araştırdığında saldırganın birkaç defa Tron (TRX) ağında Tether (USDT) göndermeye çalıştığını ancak cüzdanlarda işlem ücretini ödemek için yeterli TRX bulunmaması üzerine işlemlerin başarısız olduğunu tespit etti. Saldırganın bunun üzerine Kraken hesabından ilgili cüzdana TRX gönderdiğini belirten CEO, bu acemice hamle sonucunda saldırganın kimliğinin yüksek olasılıkla ifşa olacağını öne sürdü.

Ayrıca Budorin güvenliği ihlal edilmiş cüzdanın sahibinin Bankman-Fried olup olmadığı sorusunu gizli bir bilgi olduğunu belirterek cevap vermedi ancak cüzdan sahibinin ABD vatandaşı olduğunu belirtti.

Budorin, TRX’lerin Kraken’den gönderildiğini fark ettikten sonra hemen Kraken ekibiyle temasa geçtiklerini söyledi. Kraken Baş Güvelik Şefi Nick Percoco ise 12 Kasım tarihinde yaptığı paylaşımda ilgili kullanıcının kimliğini bildiklerini belirtti. Ayrıca Kraken, kanun yapıcılarla iş birliği içerisinde olduğunu ve FTX ile ilgili şüpheli fonları dondurduğunu bildirdi.

Öte yandan kripto güvenlik firmaları saldırganların sahte KYC’li bir hesap kullanmasının oldukça yaygın olduğunu belirtti. Yine de saldırganın bu denli acemice bir hataya düşmüş olması durumunda 500 TRX’lik (yaklaşık 497 TL) transferi 600 milyon doların geri alınması için bir fırsat olabilecek.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX Hacklendi Mi İçeriden Mi Soyuldu: 500 TRX’lik Hata Saldırganın Kimliğini İfşa Edebilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!