Huobi’nin yan kuruluşu Hbit’in 18,1 milyon doları FTX’te kaldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler kripto para borsası Huobi’nin yan kuruluşu Hbit, kısa bir süre önce iflas başvurusunda bulunan rakip borsa FTX’te 18,1 milyon dolarının bulunduğunu ve söz konusu fonun geri alınamadığını açıkladı. FTX’te kalan tutarın 13,2 milyon dolarının müşteri fonu olduğu kaydedildi. Geri kalan 5 milyon doların ise Hbit’e ait olduğu bildirildi.  

Şirket, müşterilerin kaybını karşılamak için 14 milyon dolarlık bir teminatsız kredi başvurusunda bulundu. Bu da Hbit’e 32 milyon dolarlık bir borç oluşturdu. FTX’te kalan fonların standart ticari operasyonları etkilemediğini vurgulayan şirket, Huobi Group’un diğer ticari yan kuruluşlarından bağımsız olarak faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Fakat fonların FTX’ten geri alınamaması durumunda, şirketin finansal performansının önemli ölçüde olumsuz etkilenebileceğinin de altı çizildi.  

FTX, 11 Kasım’da iflas başvurusunda bulunmuştu

Öte yandan; FTX, kardeş şirketi Alameda Research’ü desteklemek için müşteri fonlarını kullandığına yönelik iddialar ve Binance ile yaşadığı krizin ardından kendi çatısı altındaki 130’a yakın şirketle beraber 11 Kasım’da ABD’de iflas başvurusunda bulunmak zorunda kalmıştı. Domino etkisi yaratan bu gelişme, kripto piyasasında yaygın bir güven kaybının oluşmasının da önünü açmıştı.  

Bu doğrultuda kripto şirketleri, güven kaybının önüne geçebilmek adına “Rezerv Kanıtı” uygulamasına yeşil ışık yakmış ve şeffaflık raporları yayınlamaya başlamıştı. Huobi de kendi şeffaflık raporunu yayınlayan şirketler arasında yer almıştı. Toplam 3,5 milyar dolar değerinde kripto varlığı bulunduğuna işaret eden borsa, bu fonların 900 milyon dolarını kendi yerel token’ının oluşturduğunu belirtmişti. Bununla birlikte fonların önemli bir kısmını; Ether, Bitcoin, Tether ve TRX’in oluşturduğu görülmüştü.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Huobi’nin yan kuruluşu Hbit’in 18,1 milyon doları FTX’te kaldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!