3LAU, Söz Yazarına Payını Ödemediği İddiasıyla Ateş Altında!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3LAU yeni bir şikayet altında bulunuyor. DJ’in 11 milyon dolarlık bir NFT müzayedesinden elde edilen geliri, söz konusu parçalardan birini birlikte yazan bir müzik ortağına adil bir şekilde dağıtamadığını ortaya çıkardı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

3LAU’nun Yöneticisi Suçlamaların Yanlış Olduğunu İddia Ediyor

New York federal mahkemesine sunulan bir şikayette, Luna Aura, 3LAU’nun kendisine iyi duyurulan NFT müzayedesinden kendisine yalnızca 25.000 dolar teklif ettiğini iddia ediyor. Açık artırma, Ultraviolet albümünden “Walk Away” şarkısında %50 telif payına sahip olmasına rağmen rekorla ilişkilendirildi. 3LAU’nun yöneticisi Andrew Goldstone, Billboard’a yaptığı açıklamada suçlamaları şiddetle reddetti:

“Bu iddialar temelsizdir ve önceden herhangi bir bildirimde bulunmaksızın dün açılan davayla şiddetle mücadele edeceğiz.”

Yalnızca müzikten çok daha fazlasını içeren böyle bir NFT çabası için önceden belirlenen yönerge yoktur. Justin’in ekibi aylarca Flores ile bir anlaşmaya varmak için iyi niyetli çabalar gösterdi. Ancak Justin yanıt vermeyi bıraktı ve dava açmayı seçti.

3LAU’nun Şubat 2021 satışı, önceki yılın NFT ateş-rüya çılgınlığı sırasında bile dikkat çekiciydi. DJ-prodüktör, albümü Ultraviolet ile bağlantılı 33 adet tahsil edilebilir token satarak 11.7 milyon dolar kazandı. NFT’ler, alıcıların vinil kopyalara, duyulmamış müziklere ve diğer özel deneyimlere erişmesine izin verdi. Bu olduğunda, 3LAU Billboard’a şunları hatırlattı: ” ‘Holy s—.’ gibiydim. Hayatımın o zamanlarından biriydi. Her şeyin yeni değiştiğine inanıyorum” dedi.

Ancak Luna Aura’nın son davasına göre, bu kazancı albümün oluşturulmasına önemli bir katkıda bulunanlara dağıtabilirdi. Kendisine müzayede hakkında önceden herhangi bir bildirimde bulunulmadığını belirtti. Ayrıca satışın Blau ile yaptığı 2017 sözleşmesinin şartlarını ihlal ettiğini ve kendisine “Walk Away” için %50 telif hakkı sözü verdiğini iddia ediyor.

Avukatlarından yapılan açıklamaya göre, Luna Aura projeden elde edilen karlardan herhangi bir ödeme almadı. Ayrıca “Walk Away” ve “Ultraviolet” NFT’leri ile ilgili olarak kendisine uygun kredi verilmemiştir. Müzayedenin ticari ve finansal başarısına rağmen davalılar Luna Aura’ya bir kerelik ödeme sağladılar. Aura’nın ultraviyole NFT’lerden ne kadar makul bir kesinti olduğuna inandığını tanımlamamaktadır. Ayrıca ne kadar borçlu olduğunu belirlemek için bir muhasebe talep etti.

3LAU Kimdir?

3LAU sahne adıyla daha iyi bilinen Justin David Blau, Amerikalı bir DJ ve elektronik dans müziği yapımcısıdır. Ayrıca 3LAU, dokuz Ocak 1991’de doğmuştur. Bununla birlikte St. Louis’deki Washington Üniversitesi’nde finans okumuştur. Rihanna, Katy Perry, Shawn Mendes ve Ariana Grande için remikslere ek olarak, “How You Love Me”, “Is It Love”, “Fire” gibi orijinal şarkılar üretmek için Girls’ Generation oyuncusu Ninja ve HYO ile çalıştı.

İnternette bir milyar dinlemeyi aşan 3LAU, Ultraviolet albümünün üçüncü yıl dönümü kutlanması için bu NFT’leri yayınlamaktadır. Üretilen yalnızca 33 Ultraviyole Vinil NFT olacaktır. 3LAU tarafından özel olarak yapılan bir şarkı için paraya çevrilebilen ve duyulmamış müziğe erişim sağlayan bu NFT, en yüksek teklifi verene gidecek.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
3LAU, Söz Yazarına Payını Ödemediği İddiasıyla Ateş Altında!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!