Almanya’nın mali düzenleyicisi, Coinbase’e emir yayımladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BaFin olarak da bilinen Almanya Federal Finansal Denetleme Kurumu, ülkenin bankacılık yasalarına uygun şekilde Coinbase’in yerel kolunun faaliyet organizasyonuyla ilgili bir emir yayımladı.

BaFin, 8 Kasım’daki bir bildiride Alman Bankacılık Yasası uyarınca “uygun ticari organizasyonun” ihlal edilmesi nedeniyle Coinbase Germany GmbH’ye talimat verdiğini söyledi. Amerika Birleşik Devletleri Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu tarafından kullanıma sunulan mevzuatın bir kopyasına göre Coinbase’in Almanya kolu, riskleri yönetmek, izlemek ve kontrol etmek için uygun düzenlemelerin yanı sıra kurumun mali durumunun her zaman yeterli doğrulukla ölçülebileceği uygun düzenlemelere de sahip olmalı ve yıllık hesaplarına ilişkin uygun raporlarla ilgili denetim sertifikaları sağlamalıdır.

BaFin, Coinbase’in Almanya kolunun bazı operasyonlarını, “bankacılık işi yürütmek veya finansal hizmetler sağlamak için gerekli” olarak dış kaynak kullanımından bahsetti. Emir, 27 Ekim’den beri yürürlükte.

BaFin, “Yıllık mali tabloların denetimi, kurumdaki organizasyonel eksiklikleri ortaya çıkardı” ifadelerini kullandı ve devam ett: “İş organizasyonunun düzenliliği, denetlenen tüm alanlarda verilmedi.”

Bir Coinbase sözcüsü ise Cointelegraph’a yaptığı yazılı açıklamada, borsanın yıllık denetim raporunun bulgularını ele alma çabalarında tam işbirliği yaptığını söyledi:

“Coinbase, düzenlemeyi bir faaliyet destekleyici olarak görüyor ve BaFin tarafından belirlenen önlemleri alma süreci çoktan başladı. BaFin’in endişelerini gidermek için denetim raporunun her bulgusunu tam olarak ele alan bir iyileştirme planı geliştirdik ve bu plan üzerinde önemli ilerlemeler kaydettik.”

Almanya’nın finansal gözlemcisi, Coinbase’in yerel koluna ülkedeki dijital varlıkları saklamasına izin veren bir lisansı ilk olarak Temmuz 2021’de vermişti. Bu gelişme, Alman milletvekillerinin kripto hizmetleri sağlamayı amaçlayan firmaların Ocak 2020’den itibaren BaFin onayı almasını gerektiren yasaları geçirmesinin ardından gerçekleşti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Almanya’nın mali düzenleyicisi, Coinbase’e emir yayımladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!