Güney Kore Merkez Bankası’ndan CBDC ile NFT Deneyi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore Merkez Bankası, merkez bankası dijital paralarının sınır ötesi ödeme işlemlerinde ne şekilde kullanılabileceğini görmek için bir test çalışması yaptı.

Güney Kore Merkez Bankası Başkanı Chang Yong Rhee, eylül ayında yaptığı açıklamalarda Güney Kore wonu için 10 ay süren bir merkez bankası dijital parası (CBDC) çalışması yaptıklarını söylemişti.

Yerel haber kaynaklarının aktarımına göre merkez bankası, bu çalışma kapsamında CBDC’lerin non-fungible token (NFT) alışverişinde nasıl kullanılabileceğiyle ilgili de bir test yaptı.

Güney Kore’deki CBDC denemeleri geçtiğimiz yıl başlamış, iki aşamalı sürecin ilk ayağı bu yılın ocak ayında tamamlanmıştı.

Merkez Bankası Başkanı, CBDC’lerle ilgili yaptığı açıklamalarda bunların artılarının olduğu gibi eksilerinin de olduğunu belirtti:

“Aynı anda tüm beklentileri karşılayabilecek, ideal bir teknolojinin ya da CBDC tasarımının olmadığını fark ettik.”

CBDC’lerin artılarıyla eksilerini örneklendiren Rhee, “(CBDC’nin) yasal uyumluluğunu artırabilmek için gizlilikten ödün vermek” zorunda kaldıklarını söylemişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Güney Kore Merkez Bankası’ndan CBDC ile NFT Deneyi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!