Circle USDC Rezervlerinin Bir Kısmını BlackRock’a Emanet Ediyor: SEC’ye Kayıtlı Özel Fon

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stablecoin ihraççısı Circle, USD Coin (USDC) rezervlerini dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock tarafından kurulan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) kayıtlı özel bir fona taşımaya başladı.

Circle 3 Kasım tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı basın açıklamasında, USDC rezervlerinin bir kısmını BlackRock tarafından kurulan bir para piyasası fonuna yatırmaya başladıklarını bildirdi. Açıklamada, Circle Reserve Fund isimli fonun nakit ve kısa vadeli ABD Hazine bonolarından oluşacağı belirtildi.

Şirket, fonun yalnızca Circle tarafından yatırım yapılmaya açık olduğunu ve rezervler geliştikçe elde edilen gelirlerin tekrardan yatırıma ayrılacağını belirtti. Varlıkların aktarılması sürecinin 3 Kasım tarihinde başladığını ifade eden Circle, 2023’ün ilk çeyreğinin sonuna kadar sürecin tamamlanmasını beklediklerini bildirdi. Ayrıca fonun saklama bankasının dünyanın en büyüklerinden biri olan Bank of New York (BNY) Mellon olduğu da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Cricle CFO’su Jeremy Fox–Geen CoinDesk’e verdiği demeçte, şirketin tüm kısa vadeli tahvillerini aşamalı olarak fona aktaracağını ancak nakit rezervin %20’si kadarının fona aktarılacağını belirtti. CEO, USDC’nin sürekli dönüştürülebilir olmasını sağlamak adına nakit varlıkların yalnızca küçük bir kısmının fona aktarılmasına karar verdiklerini bildirdi. Öte yandan Fox-Geen asıl hedeflerinin nakit varlıkların Federal Rezervin ters repo programında değerlendirilmesini sağlamak olduğunu açıkladı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Circle USDC Rezervlerinin Bir Kısmını BlackRock’a Emanet Ediyor: SEC’ye Kayıtlı Özel Fon
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!