Avrupa Birliği’nden Yeni Karar: Kripto Varlık Piyasaları Yasası (MiCA) Mevzuatının Oylaması 2023’e Ertelendi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği kripto para piyasasına getirilecek yasal düzenlemelerle ilgili MiCA (Kripto Varlık Piyasaları Yasası) mevzuatını 2023 Şubat ayına erteledi.

Avrupa Parlamentosu sözcüsü CoinDesk’e yaptığı açıklamada, MiCA  mevzuatını 2023 Şubat ayına kadar oylamayacaklarını belirtti. Sözcü tarafından yapılan bu yeni açıklamada parlamentonun MiCA planlarını ertelediğine yer verildi. Aralık ayındaki genel kurulda oy kullanılması için daha önce yapılan geçici bir plandan, “metnin uzunluğu ve karmaşıklığı” göz önüne alındığında vazgeçildi.

Ertelenen yasa tasarısı, regülasyon ve onay bekleyen hatta bu doğrultuda iç yapılandırmaya giden şirketler için belirsiz bir süreç anlamına geliyor. TerraUSD tarzı bir çöküşü önlemek amacıyla stablecoinler için rezerv gereksinimleri belirleyen mevzuatın siyasi taslağı haziran ayında onaylanmış ve nihai metin ekim ayında kamuoyuyla paylaşılmıştı. Fakat bu metnin hem milletvekilleri hem de AB Konseyi’ni oluşturan ulusal hükümetler tarafından resmi olarak imzalanması gerekiyor.

Eğer söz konusu mevzuat onaylanırsa kripto para transferlerine ilişkin kuralların yanı sıra kara para aklamayı azaltmak amacıyla cüzdan sağlayıcılarına, müşterilerin bilgilerini kontrol etme şartı gibi farklı yapıcı düzenlemeler getirilecek.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa Birliği’nden Yeni Karar: Kripto Varlık Piyasaları Yasası (MiCA) Mevzuatının Oylaması 2023’e Ertelendi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!