Tayland ve Macaristan’dan blokzincir iş birliği

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayland Fintech Derneği ve Macaristan Blokzincir Koalisyonu, yeni teknolojilerin geleneksel finans piyasasında kullanılmasını teşvik etmek için bir mutabakat zaptı imzaladı. Taraflar, “Tayland-Macaristan Fintech Forumu: Mali Devrime Birlikte Güç Vermek” isimli etkinlik sırasında el sıkıştı. Finansal teknoloji hizmetlerini sergilemeyi amaçlayan etkinlik, Macaristan Büyükelçiliği tarafından düzenlenmişti.   

Aktarılan detaylara göre; Macaristan Blokzincir Koalisyonu, ülkeyi dijital çağda yenilikçi bir konuma taşımak için mart ayında Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı ve Ulusal Veri Ekonomisi Bilgi Merkezi’nin ortak girişimi olarak kuruldu. Koalisyonun üyeleri arasında özel sektör, kamu sektörü ve akademinin önde gelen figürleri de yer alıyordu.  

Etkinlikte Tayland Fintech Derneği Başkanı Chonladet Khemarattana; e-ticaret, mobil ödeme ve dijital para birimi gibi teknolojileri kapsayan dijital finans hizmetlerinin Tayland’da hızla büyüdüğüne ve ülkede artan sayıda kripto para sahibi bulunduğuna işaret etti. Finansal teknolojilerin gelişmesi için uluslararası iş birliği gerektiğini belirten Khemarattana, Macaristan ile yapılan iş birliğinin Tayland’ın sektörde daha fazla deneyim kazanmasına ve her iki ülkenin de gelecekte yeni hizmetler kullanıma sunmasına yardımcı olacağını dile getirdi. 

Macaristan’ın Tayland Büyükelçisi, iş birliğini yeni bir kilometre taşı olarak nitelendirdi

Macaristan’ın Tayland Büyükelçisi Sándos Sipos ise Macaristan’ın en son finansal teknoloji çözümlerini tanıtmanın ve bu alandaki ortaklarla iş birliği kurmanın son derece önemli olduğuna inandığına dikkat çekti. İki ülkenin gelecek yıl diplomatik ilişkilerinin 50’nci yıl dönümünü kutlayacağını belirten Sipos, imzalanan mutabakat zaptını Macaristan ve Tayland arasındaki finansal iş birliğinde yeni bir kilometre taşı olarak tanımladı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tayland ve Macaristan’dan blokzincir iş birliği
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!