Elon Musk, Twitter’ın üst düzey yöneticilerini görevden aldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elon Musk, nihayet 27 Ekim tarihinde Twitter’ı resmen satın aldı ve göreve, üst düzey yöneticileri temizleyerek başladı. 

Birden fazla kaynaktan alınan bilgilere göre, Twitter CEO’su Parag Agrawal, CFO Ned Segal ve hukuk ve politika başkanı Vijaya Gadde platformdaki spam ve sahte hesaplar konusunda yanlış bilgi verme ve yanıltma gerekçesiyle görevlerinden alındılar. 

Reuters kaynaklarına göre, satın alma anlaşası kapandığında Agrawal ve Segal, şirketin genel merkezinden refakat eşlinde çıkarıldı. 

the bird is freed

— Elon Musk (@elonmusk) October 28, 2022

Musk, geçtiğimiz temmuz ayında şirketi spam ve sahte hesapların sayısıyla ilgili “yanlış ve yanıltıcı beyanlar” vermekle suçlayarak Twitter’ı satın alma anlaşmasından çekilmeye çalışmıştı. 

Şimdi ise Musk, satın alma anlaşmasının tamamlanmasıyla birlikte Twitter’ı ifade özgürlüğü kalesine dönüştürmenin yanı sıra, siyasi yankı odalarını önlemek için algoritmaları değiştirmeyi ve tüm spam ve sahte hesapları ortadan kaldırmayı planlıyor. 

Platformun yeni sahibi, 27 Ekim’de Twitter reklamverenlerine açık bir mektup yayınladı. Musk, mektupta Twitter’ı satın alma motivasyonunu yineledi ve bunun medeniyetin geleceği için siyasi kutuplaşmadan arınmış ortak bir dijital şehir meydanına sahip olmanın önemli olduğunu belirtti. 

Dear Twitter Advertisers pic.twitter.com/GMwHmInPAS

— Elon Musk (@elonmusk) October 27, 2022

Musk, “değer verdiği insanlara yardım etmek için” Twitter’ı satın aldığını ve “Twitter’ın dünyanın en saygı duyulan reklam platformu olacağına” dair heyecanını dile getirdi. 

İlginizi çekebilir: Elon Musk liderliğinde Twitter’da neler değişebilir? 

Öte yandan Musk, 26 Ekim’de Twitter’da hesabında açıklama kısmına “Chief Twit” yazdı ve şirketin San Francisco genel merkezine girerken çekilen videoyu “bunu aklına iyice sok” anlamına gelen göndermeli bir deyim ile paylaştı.

Entering Twitter HQ – let that sink in! pic.twitter.com/D68z4K2wq7

— Elon Musk (@elonmusk) October 26, 2022

Washington Post, 20 Ekim’de Elon Musk’ın Twitter çalışanlarının yüzde 75’ini işten çıkarma planlarının olduğunu kaydetmişti. Ancak Bloomberg’in yayınladığı bir haber göre, Musk’ın 26 Ekim tarihinde Twitter çalışanlarına yaptığı bir ziyarette açıklamaların yanlış olduğunu ve öyle bir şey söylemediğini belirtmişti. Ancak, Twitter’ın ağacının en tepesindekiler Musk ile aynı şeyi söylemiyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Elon Musk, Twitter’ın üst düzey yöneticilerini görevden aldı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!