CashApp, Bitcoin Lightning Network için destek ekliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

25 Ekim tarihli yeni bir duyuruya göre Block Inc. tarafından oluşturulan bir cep telefonu ödeme işleme uygulaması Cash App, destek bölümüne Bitcoin Lightning Network üzerinden işlemler için destek ekledi. Cash App kullanıcıları, yeni özellik sayesinde daha hızlı ve daha verimli katman-2 protokolünde Bitcoin (BTC) gönderip alabilecek. Lightning, Bitcoin blokzincirinde gereken dakikalar ve saatlerle karşılaştırıldığında, neredeyse anında işlem süreleriyle beraber küçük işlemler için oldukça uygundur.

Cash App, Lightning QR kodlarını tarayarak faturaları ödemekle sınırlı olan kullanıcılarla beraber, Lightning Network’teki Bitcoin işlemlerini sınırlı bir kapasitede daha önceden zaten desteklemişti. Artık QR kodlarını içeren tüm Cash App işlemleri, aksi belirtilmedikçe Lightning aracılığıyla varsayılan olacak. Bu yeni özellik, her yedi günde bir 999 dolarlık bir işlem limitine sahip ve New York eyaleti sakinleri haricindeki sadece Amerika Birleşik Devletleri müşterileri tarafından kullanılabilecek.

Cash App ilk olarak 2018’de BTC alım satımını uyguladı ve kısa süre sonra ABD ve Birleşik Krallık’ta Bitcoin işlemleri için son derece popüler hale geldi. Geçen yılki 12,3 milyar dolarlık gelirinin yüzde 81’i Bitcoin’den gelen uygulamanın, aylık 44 milyondan fazla aktif kullanıcısı var.

Kullanıcılar her yedi günde bir 10 bin dolar değerinde Bitcoin yatırabiliyor ve uygulama içi muhasebe amaçları için bir vergi formu sağlanıyor. Ayrıca, “Bitcoin’de Ödendi” özelliğini kullanarak, herhangi bir ücret ödemeden, doğrudan yatırılan paranın bir kısmını veya tamamını otomatik olarak Bitcoin’e yatırmak da mümkün. Aksi takdirde, normal işlem ücretleri genellikle yüzde 2 civarında bulunuyor.

Cointelegraph’ın daha önce bildirdiği gibi Lightning Network, şu anda yaklaşık 87 bin ödeme kanalına ve kilitli 4.570 BTC’ye sahip durumda. Bununla birlikte, Lightning’deki coinlerin sayısı şu anda dolaşımdaki 19 milyon BTC’nin sadece küçük bir kısmını temsil ettiği için, benimseme oranı biraz yavaş oldu.

This feature is currently available to Cash App customers in the United States, except residents of New York State.

— Michael Rihani⚡️ (@MichaelRihani) October 25, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CashApp, Bitcoin Lightning Network için destek ekliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!