Bitcoin ödeme piyasasının değeri 2031’e kadar 3,7 milyar dolara ulaşabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Allied Market Research’ün 24 Ekim’de yayınlanan araştırmasına göre, küresel Bitcoin (BTC) ödeme piyasasının değeri 2031’e kadar yıllık yüzde 16,3 bileşik büyüme oranıyla 3,7 milyar dolara ulaşacak. Sektörün büyümesini ise özel anahtarlar ve donanımlar sağlayacak.

Araştırmaya göre, önümüzdeki yıllarda sektörün büyümesini destekleyen ana faktörler ödeme sistemlerinde verimlilik ve şeffaflık için operasyonel talep, veri güvenliği hizmetlerinin büyümesi ve yükselen ekonomilerde para transferlerine talebin artması olacak. Allied Market Research araştırmasında şöyle belirtildi:

“Dahası, bankalar ve finansal kuruluşlar arasında Bitcoin’e olan talebin artması ve yükselen ekonomilerin henüz gerçekleştirilmemiş potansiyelinin de öngörülen dönemde Bitcoin ödeme piyasasının büyümesi için cazip fırsatlar sunması bekleniyor.” 

2021’de özel anahtarlar, araştırmaya göre Bitcoin ödeme piyasasının dörtte üçünü oluşturdu. Sektörün bu segmentinin 2031’e kadar yıllık yüzde 20,3’e yakın bileşik büyüme gösterek hakim pozisyonunu koruması bekleniyor. Donanım sektörünün ise aynı dönemde yıllık yüzde 19,8 büyüme göstereceği öngörülüyor.

Araştırmaya göre, 2031’e kadar e-ticaret işlemlerinde de yüzde 20,2 büyüme görülecek. Söz konusu tarihte hakim pazarın yine Asya-Pasifik olması beklenirken, en hızlı büyümeyi ise yıllık yüzde 18,6 bileşik büyüme oranıyla Kuzey Amerika’nın göstereceği düşünülüyor.

“Dağıtık defter teknolojisi, kripto paralardan finans ve kamu sektörlerindeki çok sayıda uygulamaya yayıldı. Ne var ki Hindistan, Afrika ve Avustralya gibi gelişmekte olan ülkelerde Bitcoin ödemeleri konusunda daha düşük bir farkındalık var. Bu  da küresel Bitcoin ödeme piyasasının büyümesini engelliyor.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ödeme piyasasının değeri 2031’e kadar 3,7 milyar dolara ulaşabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!