Nokia Telefonların Sonunun Geldiğine İnanıyor! Metaverse Geliyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cep telefonu sistemi üreten ilk şirketlerden biri olan Nokia, Metaverse’ün telefonların kullanımdan kaldırılmasına neden olacağına inanmaktadır. Bu Metaverse deneyimleri, sanal gerçeklik (VR) başlıklarının ve artırılmış gerçeklik gözlüklerinin kullanımıyla desteklenecektir. Ayrıca kullanıcıların çeşitli etkinliklerde etkileşim kurmasına olanak tanıyacaktır. Endüstriyel kullanım da önemli olacaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Nokia Metaverse Dünyasını Araştırıyor!

Bir cep telefonu sistemi oluşturan ilk üreticilerden biri olan Nokia, Metaverse ile beraber cep telefonu trendinin sona ermesini bekliyor. Şirket, telefonların yok olmayacağını ancak 5 yıl içerisinde ikinci iletişim aracı haline geleceğini savunmaktadır.

Artırılmış gerçeklik cihazlarının, geliştirilmesi gereken birçok yönü bulunmaktadır. Nokia, bu tür cihazlarla kullanıcıların ilgisinde bir artış olacağına inanmaktadır. Ayrıca bunun Metaverse gelişimini güçlendireceğine inanmaktadır. Nokia’nın baş strateji ve teknoloji sorumlusu Nishant Batra, konu hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘inancımız, telefon cihazlarının on yılın ikinci yarısında bir Metaverse deneyimi tarafından geçileceği yönünde. Teknolojinin hem şirketler hem de tüketiciler tarafından yaygın olarak benimsenmesi oldukça önemlidir. Bu gerçekten başarılı olması için kritik bir öneme sahip olacaktır. Ayrıca bu uygun fiyatlı, ergonomik kablosuz bağlantılı VR ve AR cihazlarının mevcudiyetine de bağlı olacaktır’ dedi.

Tüketici alanında Nokia, bu dijital tabanlı dünyanın yükselişinin, Meta gibi şirketlerin Metaverse’ü bir trend haline getirmek için yaptıkları baskı da dahil olmak üzere birkaç önemli faktöre bağlı gerçekleşeceğini inanmaktadır. Ayrıca tüketiciler, kurumlardan çok, fiyat ve biçim konusunda endişe duymaktadır.

Meta’nın temmuz ayında temel kulaklığının maliyetini 400 dolara çıkarması nedeniyle popüler Metaverse kulaklıkların fiyatları son zamanlarda arttı. Ayrıca bu ay şirket, 1.500 dolar fiyatıyla Quest Pro VR adlı premium seçeneği de tanıttı. Bununla birlikte şirket, Metaverse deneyimleri için farklı kullanım durumlarını araştırmaktadır. Metaverse’ün büyümesine bağlı olarak para kazanma biçiminin değişme ihtimali göz önünde bulunduruluyor. Metaverse’ten para kazanma, elde edilmesi zor bir şey olacaktır. Bazı kullanım durumları zaten araştırıldığı için endüstriyel benimsemeyi elde etmek daha kolay olacaktır. Ancak Nokia, tüm bu bağlantıların güvenlik açıkları oluşturacağını tahmin etmektedir. Ayrıca bu nedenle şirket, Metaverse’teki kullanıcıları güvence altına almak için çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Nokia Telefonların Sonunun Geldiğine İnanıyor! Metaverse Geliyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!