Santander ikinci el araç tescilinde blockchain’i test ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dev küresel banka Santander, blockchain teknolojisinin faydalarını keşfetmeye devam ediyor. Bankanın Brezilya şubesi, araç alım satımı ve tescilinde blockchain teknolojisini deniyor.

Cointelegraph Brezilya’nın 19 Ekim tarihli haberine göre Santander Brezilya, ikinci el araçların sahipliğinin transferinde kullanılacak blockchain tabanlı tokenizasyon platformunun testlerini başlattı.

Akıllı sözleşmelerin kullanıldığı platform, tapuların transfer sürecini otomatikleştirmek için tasarlandı. Platform, başarılı ödemelerin ardından sahipliğin transferini garantileyen bir ödeme yöntemi olan DVP’yi kullanıyor.

Santander, yeni araç tescil çözümünü Latin Amerika’da büyük bir dijital saklama hizmeti ve Web3 altyapı sağlayıcısı olan Parfin ile iş birliği yaparak geliştirdi.

Parfin Kurucu Ortağı ve CTO’su Alex Buelau, platformun Ethereum blockchain’inde geliştirilen kendilerine ait bir blockchain ağını kullanacağını açıkladı. Blockchain’in Ethereum’dan farkı ise izne dayalı olması olacak, yani ağ herkesin erişimine açık olmayacak.

Santander’in projesi, Brezilya’nın merkez bankası tarafından Finansal İnovasyonlar Laboratuvarı (Lift) için seçilen girişimlerden birini temsil ediyor. Proje kuluçkası işlevi gören Lift’in amaçlarından biri dijital real, yani Brezilya’nın CBDC’sini oluşturmak. CBDC’nin 2024’te piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Platformun demosunu merkez bankasına sunan Santander, yakın gelecekte CBDC ile gerçek işlemleri de test etmek istiyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Santander ikinci el araç tescilinde blockchain’i test ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!