“İkinci Büyük Stablecoin Savaşı başlayabilir”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FTX borsasının CEO’su Sam Bankman-Fried, Binance stablecoin’in (BUSD) yükselişinin, son aylarda gösterdiği artış göz önüne alındığında, “İkinci Büyük Stablecoin Savaşını” tetikleyebileceğini söyledi. 

Bankman-Fried’in son yorumları, Binance’in 6 Eylül tarihinde borsasında desteklenen bir dizi stablecoin’i otomatik olarak BUSD’ye dönüştürme planlarını başlatmasından bir ay sonra geldi. 

Kripto veri toplayıcısı Coin Metrics’e göre, BUSD’nin toplam stablecoin piyasasındaki payı 7 Eylül tarihinde yüzde 10,01 iken, 22 Ekim tarihinde 15,48’e kadar yükseldi. 

Bununla birlikte, BUSD’nin toplam piyasa değeri son 30 günde yüzde 3,3 yükselerek 21,7 milyar dolara ulaştı. Tether USD (USDT) ve USD Coin (USDC) ise sırasıyla 68,4 ve 43,9 milyar dolarlık piyasa değerleri ile BUSD’yi takip ediyor. 

Bankman-Fried, varlığın yükseliş göstermesinin ardından 23 Ekim’de Twitter’da bir gönderi paylaşarak “Binance USDC’yi BUSD’ye çeviriyor ve biz de arzdaki değişime şahit oluyoruz. Bu yüzden ikinci büyük stablecoin savaşı başlıyor” ifadelerini kullandı. 

FTX CEO’su, ilk stablecoin savaşının 2018 yılında başta USDT ve USDC olmak üzere beş stablecoin arasında geçtiğini belirtti. 

USDT bugün, 2020’den bu yana yüzde 88’den düşmesine rağmen stablecoin pazarında yüzde 48’lik bir payla hala önemli bir liderliği elinde tutmaya devam ederken, USDC aynı dönemde yüzde 10’dan yüzde 32’ye yükseldi.  

Bununla birlikte Binance’in stablecoin’inin yükselişi biraz daha göze çarpıyor. USDT, aynı zaman diliminde 30 kat büyüyerek yüzde 0,5’ten yüzde 15,48’e kadar yükseldi. 

Tether’s share of the stablecoin market has dropped from 88% to 48% since 2020.

USDC has tripled its market share from 10% to 32%

BUSD (Binance’s stablecoin) market share has grown by 30x from 0.5% to 15% pic.twitter.com/YpI89elHYU

— Will Clemente (@WClementeIII) October 18, 2022

Bankman-Fried, büyük merkezi oyuncular hakimiyet için savaştıkça ve BUSD piyasaya doğru ilerlemeye devam ettikçe, muhtemelen “itibari para destekli olmayan stabilcoin alanında” daha fazla projenin boy göstereceğini de sözlerine ekledi. 

Bankman-Fried, “Luna ve DAI holding USDC’de yaşanan çöküşlerin ardından ortaya çıkanları görmek ilginç olacak. Tahminimce ya düşüş yaşanacak ya da aksine yukarı yönlü hareketlenmeler olacak” dedi. 

Binance, geçtiğimiz eylül ayında USDC, USDP Stablecoin (USDP) ve TrueUSD (TUSD) için uzun bir spot alım satım varlık çifti listesini durduracağını açıklamıştı. Bununla birlikte Binance, 29 Eylül’e kadar elinde üç stablecoin’i elinde bulunduran herhangi bir kullanıcının varlıklarının 1: 1 oranında BUSD’ye otomatik olarak çevrilmesini sağlayacağını belirtmişti. 

Binance borsası, bu hareketin kullanıcılar için likiditenin ve sermaye verimliliğinin artması için yapıldığını söylemişti. Binance, o sırada aynı şeyi USDT içinde yapma planının olduğunu, ancak bu planın “değişebileceğini” belirtmişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“İkinci Büyük Stablecoin Savaşı başlayabilir”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!