Ripple (XRP) Fiyat Tahmini 2025-2030: Başarılı Bir Dava Sonucu XRP’yi Ne Kadar Yükseltir?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yazı ilk olarak Kripto Para Piyasa sayfasında yayınlanmıştır.

Kurumsal blok zinciri çözümlerinde lider olan Ripple, son zamanlarda bazı heyecan verici gelişmeleri duyurdu. Kurumsal cephesinin yanı sıra, XRP için de işler daha iyi görünmeye başlıyor.

Kurumsal blok zinciri çözümlerinde lider, 11 Ekim’de İsteğe Bağlı Likidite (ODL) için iki yeni müşterisi olduğunu duyurdu. Paris merkezli ödeme sağlayıcısı Lemonway ve İsveçli para transferi sağlayıcısı Xbaht, kripto etkin ödemeler ve perakende havaleler için Ripple’ın ODL’sini kullanmaya hazırlanıyor.

Ripple’ın Avrupa’daki genişlemesi, kıtadaki şirketlerin blok zinciri üzerinde dolaştığı ve avantajlarını fark ettiği bir zamanda geliyor. Ripple tarafından yayınlanan son araştırmalar, Avrupa’daki finansal kurumların %70’inin blok zincirinin önümüzdeki 5 yıl içinde işleri üzerinde önemli bir etkisi olacağına inandığını buldu.

17 Ekim’de Ripple geliştiricileri, Ethereum Virtual Machine uyumlu yan zincirin XRP Ledger Devnet’te test edilirken başlatıldığını duyurdu. Bu, XRP Ledger üzerinde sağlamlık temelli akıllı sözleşmelerin uygulanmasını sağlayacağından, firma için önemli bir kilometre taşıdır.

 Ripple, 250 milyon dolarlık yaratıcı fonundan ikinci alıcı dalgası olan 18 Ekim’de açıkladı. Bu sefer Ripple oyun, müzik ve metaverse üzerine odaklanıyor. Bu alanlarla ilgili işlevsel kullanım örnekleri geliştiren içerik oluşturucular, Ripple’dan fon alacak.

Bu arada, yasal cephede, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, DC Fintech Haftası Konferansı’nda konuşurken bazı iyimser haberler paylaştı. Tartışmalı SEC v. Ripple davasındaki gelişmeleri takip edenler için Garlinghouse, kararın üç ila dört ay içinde gelebileceğini söyledi.

CEO, federal yargıçların “kendi hızlarında çalıştıklarını” ve davanın 2023 ortasına kadar uzayabileceğini ekledi.

Altıncı en büyük kripto para biriminin arkasındaki firma, SEC davasında amicus brifingi veren şirketler listesine iki yeni isim ekledi. Phillip Goldstein ve ICAN, Ripple’a desteklerini gösteren en son şirketler oldu.

Platform Hakkında

Ripple’ın 2017’de Tokyo Mitsubishi Bank ile birleşmesi önemli bir kilometre taşıydı. Aynı şekilde, kısa bir süre için piyasa değeri ile ikinci en büyük kripto oldu. Bir yıl sonra, Ripple, uluslararası bankacılık devi Santander Group ile sınır ötesi işlemlere odaklanan bir uygulama için ortaklığıyla tekrar haberlerde yer aldı.

Rakipler açısından, Ripple şu anda neredeyse hiç yok. Onlar dünyadaki finansal kurumlara hizmet veren lider kripto firmasıdır. Ortaklıkların sayısı arttıkça, XRP de avantajlardan yararlanacak. Sonuçta, RippleNet tarafından sağlanan tüm sınır ötesi işlemler için değişim aracıdır.

Latin Amerika ve Asya Pasifik bölgelerindeki ulusların birinci dünyadaki muadillerine kıyasla blockchain ve tokenlerinin değerini anlama olasılıklarının daha yüksek olduğu göz önüne alındığında, Ripple hızlı işlemlere duyulan ihtiyaçtan ve gelişmekte olan ekonomilerde kullanılmayan başka bir potansiyelden yararlanıyor. Merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) yükselişiyle birlikte, bu seçeneği keşfetmek isteyen gelişmekte olan ülkelerin zaten iyi kurulmuş bir sınır ötesi çerçeve sunduğu için Ripple’ı tercih etmesi muhtemeldir. CBDC’lerin artan şekilde benimsenmesi, bankacılık kurumlarının kriptoyu hizmetlerine entegre etmeyi düşünmesine de yol açacaktır. RippleNet zaten bir dizi bankayla ilişkili olduğundan, bu Ripple için çok iyi sonuç verecektir.

Ripple’ın CBDC’lere girmek isteyen Merkez Bankası ortaklarına sunulan blok zinciri çözümleri, özel bir yan zincir kullanarak XRP defterinden yararlanma seçeneğini içeriyor. 

Muhasebe, yatırım, akıllı sözleşme uygulaması ve merkezi olmayan programlama gibi çeşitli işlevler için kullanılabileceğinden, Ripple’ın tahmin süresi boyunca hızla gelişeceği tahmin edilmektedir.

XRP, düşük giriş maliyeti nedeniyle rakiplerine göre bir avantaja sahiptir. Birkaç doların onlarca XRP satın alacağı gerçeği, özellikle az yatırımı tercih edenler olmak üzere yeni yatırımcılara cazip görünüyor.

Valuates raporuna göre, kripto para piyasasının büyüklüğünün 2030 yılına kadar 4,94 milyar dolara ulaşması ve %12,8’lik bir CAGR ile büyümesi bekleniyor. Ripple de dahil olmak üzere bir dizi kripto firması bundan faydalanacak.

Kripto para piyasasındaki büyüme, finansal ödeme sistemlerinde operasyonel verimlilik ve şeffaflık talebindeki artışın yanı sıra gelişmekte olan ülkelerdeki havale talebindeki artışla destekleniyor.

Genel fikir, RippleNet’in finansal kurumlar tarafından benimsenmesinin artacağı ve platformun ve yerel tokeninin daha fazla tanınmasına yol açacağıdır. Bu, 2025 ve sonrası için tahminler hesaplanırken de dikkate alındı.

XRPripple (xrp) fiyat tahmini 2025-2030: başarılı bir dava sonucu xrp’yi ne kadar yükseltir? 8

XRP’nin basın zamanı fiyatı, Ocak 2018’deki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3.84$’dan çok uzaktı. Nitekim, fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesinden ziyade lansman fiyatına daha yakındı.

XRPripple (xrp) fiyat tahmini 2025-2030: başarılı bir dava sonucu xrp’yi ne kadar yükseltir? 9

XRP geçen ay bir miktar değer kazanmış olsa da, yıldan bugüne getirileri yatırımcıları endişelendiriyor.

SEC Davası ve Etkisi

22 Aralık 2020’de ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple Labs’a dava açtı. Dava, Ripple’ın ‘kayıtsız menkul kıymetler’ (XRP) satışı yoluyla 1.3 milyar dolar topladığını iddia etti. Buna ek olarak, SEC ayrıca Ripple’ın üst düzey yöneticileri Christian Larsen (Kurucu Ortak) ve Brad Garlinghouse’a (CEO) bu süreçte toplam 600 milyon dolarlık kişisel kazanç elde ettiklerini öne sürerek suçlamada bulundu.

SEC, XRP’nin bir kripto para biriminden ziyade güvenlik olarak kabul edilmesi gerektiğini ve bu nedenle onların yetkileri altında olması gerektiğini savundu.

SEC lehine bir karar, daha geniş kripto piyasası için oldukça tatsız bir yasal emsal oluşturacaktır. Bu nedenle bu durum sektördeki paydaşlar tarafından yakından izlenmektedir.

Davadaki gelişmelerin XRP’nin fiyatı üzerinde doğrudan etkisi olduğu aşikar. 2020’deki dava haberlerinin ardından, XRP neredeyse %25 oranında değer kaybetti. Nisan 2021’de yargıç, SEC’in dahili belgelerine erişim sağlayarak Ripple’a küçük bir zafer kazandırdı ve bu da XRP’nin 1 $ işaretinin üzerine çıkmasına neden oldu. Kriptonun 3 yılda geçmediği bir eşik.

Savunma Avukatı James Filan’ın 15 Ağustos 2022’de attığı bir tweet’e göre, ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi, Yargıç Sarah Netburn Ripple’ın bir dizi video kaydı elde etmek için mahkeme celbi sunma hareketini kabul ettiğinde SEC’e bir darbe daha indirdi. Kimlik doğrulamanın amacı, düzenleyicileri reddetmek, Ripple’ın keşfi yeniden açmaya çalıştığını iddia ediyor. Bu, Ripple’ın 3 Ağustos 2022’de sunduğu önergeye yanıt olarak geldi.

Yargıç Sarah Netburn, Temmuz ayında daha önce yayınlanan Görüş ve Kararnamede, SEC’i “ikiyüzlülüğü” ve düzenleyicinin “dava pozisyonlarını yasaya sadık bir bağlılıktan değil, arzu edilen amacı ilerletmek için kabul ettiğini” öne süren eylemleri nedeniyle kınadı. ”

Davanın kararı, ne olursa olsun, XRP’nin değeri üzerinde kalıcı bir etkiye sahip olacak. SEC lehine bir kararın XRP güvenliğini yalnızca ABD’de sağlayacağını, çünkü düzenleyicinin ülke sınırları boyunca yargı yetkisine sahip olmadığını belirtmek önemlidir. Bu, küresel olarak önemli miktarda iş hacmine sahip olduğu göz önüne alındığında, Ripple’a verilen zararın bir kısmını telafi etmelidir.

Sussex Üniversitesi Finans Profesörü Carol Alexander, XRP’nin diğer kripto paralardan farklı olduğuna inanıyor. Ripple, SEC davasını yenmeyi başarırsa, SWIFT bankacılık sistemini ele geçirmeye başlayabileceğine inanıyor. SWIFT, finansal kurumların bilgi ve talimatları güvenli bir şekilde iletmek için kullandıkları bir mesajlaşma ağıdır.

CNBC ile yaptığı röportajda, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, SEC ile ilgili dava çözüldükten sonra halka arz olasılığı hakkında konuştu. Ripple’ın halka açılması, önümüzdeki yıllarda XRP’nin fiyat hareketi üzerinde önemli bir etkiye sahip olacak.

Collision 2022’de Axios ile yaptığı röportajda Garlinghouse, XRP’nin mevcut fiyatının Ripple’ın davayı kaybetmesinde zaten etkili olduğunu belirtti. “Ripple davayı kaybederse, bir şey değişir mi? Temelde sadece statüko” diye ekledi.  

Karar hakkındaki kişisel görüşüne gelince, Garlinghouse kararın Ripple lehine olacağına bahse giriyor. “Bahse giriyorum çünkü gerçeklerin bizden yana olduğunu düşünüyorum. İddia ediyorum çünkü hukuk bizden yana” dedi.

Merakla, Ethereum’dan Vitalik Buterin’in yakın zamanda yaptığı yorumla, Ripple ve XRP için destek gerçekten evrensel olmadı.

“XRP, bizi “Çin kontrollü” imo olarak otobüsün altına atmaya çalıştığında koruma hakkını çoktan kaybetti”

Ripple ve SEC’in davası sadece mahkeme salonuyla sınırlı değil. Konu genellikle medyada her iki tarafın da birden fazla köşe yazısında yer aldığı ve çoğu zaman birbirini eleştirdiği şekilde yer alır. Daha bu ay, piyasa gözlemcisi ve kripto firması, Wall Street Journal tarafından yayınlanan makaleler aracılığıyla hararetli bir alışverişin konusu oldu.

10 Ağustos’ta SEC Başkanı Gary Gensler, The Wall Street Journal’da yer alan makalesinde kripto varlıklarının tanımı ve bunların gözetimi konusundaki tutumunu yineledi. “ Hata yapmayın: Bir borç verme platformu menkul kıymetler sunuyorsa, SEC yetkisine girer.”

Başkan Gensler, düzenleyicinin BlockFi ile ulaştığı 100 milyon dolarlık anlaşmaya atıfta bulundu ve kripto piyasalarının “zaman içinde test edilmiş” menkul kıymet yasalarına uyması gerektiğini belirtti. Uzlaşma şartlarına göre BlockFi, ürünlerini satmak için 1933 Menkul Kıymetler Yasası uyarınca kayıt yaptırmanın yanı sıra 1940 ABD Yatırım Şirketi Yasası’na uymak için işini yeniden düzenlemek zorundadır. 

Başkan Gensler’in makalesine yanıt olarak Stu Alderoty, The Wall Street Journal’da kendi makalesini yayınladı ve düzenleyiciye ateş ederken sözlerini küçümsemedi. Alderoty, Gensler’i ABD Başkanı Joe Biden’ın ajansları kripto düzenlemelerini koordine etmeye yönlendiren yürütme emrinin aksine, diğer düzenleyicileri (CFTC, FDIC vb.)

Alderoty , “İhtiyacımız olan şey, kripto ekonomisindeki 40 milyondan fazla Amerikalı pahasına kendi sahasını korumak için billy kulübünü sallayan SEC değil, kripto için düzenleyici netlik ” dedi.

28 Ağustos’ta Forbes’te Roslyn Layton tarafından yazılan tartışmalı bir makale, 2017’den beri SEC’in Kripto Varlıklar Birimi’nin 200 küsur davaya karıştığına dikkat çekti. Layton’a göre, bu rakam, uyumu sağlamak için net düzenlemeler yapmak yerine, düzenleyicinin yaptırım yoluyla düzenleme girişiminde kripto şirketlerini davalarla meşgul etmeyi tercih edeceğini gösteriyor.

Ripple CTO’su David Schwartz, Buterin’in Twitter’da XRP’yi incelemesinin ardından, bu ayın başlarında Ethereum Kurucu Ortağı Vitalik Buterin ile bir karşı karşıya geldi. Schwartz, Buterin’in tweetine yanıt verdi ve Ethereum gibi PoW ekosistemlerindeki madencileri eBay gibi şirketlerin hissedarlarıyla karşılaştırdı. 

“PoW sistemlerindeki madencileri şirketlerdeki hissedarlara benzetmenin tamamen adil olduğunu düşünüyorum. eBay’in hissedarları, eBay’in ortadan kaldırmadığı alıcılar ve satıcılar arasındaki artık sürtüşmeden kazanç sağlıyorsa, madenciler de ETH ve BTC’de kazanıyor,” diye ekledi Schwartz.

Şimdi, XRP’nin gelecekteki fiyatına doğru bir rakam koymak kolay bir iş değil. Bununla birlikte, kripto para birimleri olduğu sürece, piyasa hareketlerinde iki sentini sunan kripto uzmanları olacaktır.

Ripple (XRP) Fiyat Tahmini 2025

Changelly, 2022’nin sonunda XRP için ortalama 0,47 ABD doları tahmin topladı. 2025’e gelince, Changelly XRP için maksimum 1,47 ila 1,76 ABD doları arasında bir aralık sağladı.

Finder’ın otuz altı endüstri uzmanından oluşan bir panelden çıkardığı sonuç, XRP’nin 2025 yılına kadar 3.61 $ olması gerektiğidir. Bu uzmanların hepsinin bu tahminle aynı fikirde olmadığı belirtilmelidir. Bazıları, kripto paranın 2025 yılına kadar 1 $ eşiğini bile geçemeyeceğine inanıyor. Finder’ın küresel kripto para birimi editörü Keegan Francis, uzmanlar paneliyle aynı fikirde değil. XRP’nin 2025’in sonunda 0,50 dolar ve şaşırtıcı bir şekilde 2030’da sadece 0,10 dolar olacağını tahmin ediyor.

Nasdaq’ta yayınlanan verilere göre 2025 için ortalama projeksiyon 3,66 dolar civarında.

Ripple (XRP) Fiyat Tahmini 2030

Finder’ın uzmanları, 2030’da XRP için oldukça muhafazakar bir rakama sahipti. Kriptonun 2030 yılına kadar 4,98 dolara ulaşabileceğine inanıyorlar. Finder’a yaptığı açıklamada, DigitalX Asset Management Fon Başkanı Matthew Harry spekülasyon öğesi dışında XRP’deki herhangi bir yardımcı program.

Nasdaq’ın internet sitesinde yayınlanan verilere göre 2030 için ortalama tahmin 18,39 dolar civarında.

Çözüm

Ripple’ın 2. Çeyrek kazanç raporundan elde edilen yıldan bugüne (YTD) rakamlar, XRP’nin fiyatındaki düşüşe rağmen, Talep Üzerine Likidite hizmetine olan talebin yalnızca pes etmekle kalmayıp, aslında yıldan yıla dokuz kat arttığını açıkça ortaya koydu. (Yıllık) ODL satışları ikinci çeyrekte 2,1 milyar $’a ulaştı. Rapor ayrıca, Ripple’ın karbon nötr hedefleri ve sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda karbon giderme faaliyetleri için 100 milyon dolar taahhüt ettiğini belirtti.

Ripple’ın Kripto Trendleri raporu, NFT’lerin ve CBDC’lerin hala gelişme aşamasında olduğunu ve potansiyelleri yavaş yavaş fark edildiğinden, Ripple’ın ağı ve daha geniş blok zinciri alanı üzerindeki etkisinin görünür olacağını iddia ediyor.

Çeşitli uzmanlar XRP’nin fiyatının önümüzdeki yıllarda artacağını tahmin ederken, XRP’nin on yılın sonunda tüm değerini kaybedeceğine inananlar da var.

Önümüzdeki yıllarda XRP’nin fiyatını etkileyecek başlıca faktörler şunlardır:

SEC davasının kararıDava çözüldükten sonra halka arzFinansal Kurumlarla OrtaklıklarToplu Evlat EdinmeMerkez Bankaları tarafından CBDC girişimleri

Tahminler değişen koşullara karşı bağışık değildir ve her zaman yeni gelişmelerle güncellenecektir.

Korku ve Açgözlülük endeksi hala toparlanmaya çalışırken, belirsizliğin şu anda XRP ve kripto piyasasının geri kalanıyla ilişkilendirilmesi gerekiyor. 

XRPripple (xrp) fiyat tahmini 2025-2030: başarılı bir dava sonucu xrp’yi ne kadar yükseltir? 10

Piyasa Analiz: Bitcoin Düşük İşlem Hacminde Sabit Kalırken, Aptos (APT) %32 Arttı!
Ripple (XRP) Fiyat Tahmini 2025-2030: Başarılı Bir Dava Sonucu XRP’yi Ne Kadar Yükseltir?
Polkadot (DOT) Fiyat Tahmini 2025-2030: DOT 2030 Yılına Kadar 250$’a Ulaşacak mı?
Haftanın Özeti: Bitcoin 9 Günün En Düşük Seviyesine Düştü, ApeCoin %7 Yükseldi!
21 Ekim Kripto Fiyat Analizi: Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA), BNB ve Solana (SOL)

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.

Daha fazla okumak için Ripple (XRP) Fiyat Tahmini 2025-2030: Başarılı Bir Dava Sonucu XRP’yi Ne Kadar Yükseltir? ziyaret edebilirsiniz.

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ripple (XRP) Fiyat Tahmini 2025-2030: Başarılı Bir Dava Sonucu XRP’yi Ne Kadar Yükseltir?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!