İstanbul Blockchain Haftası, e-spor etkinliğinde 15 bin dolar ödül dağıtacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yılın kasım ayında ziyaretçilerine kapılarını açmaya hazırlanan İstanbul Blockchain Haftası, 14-17 Kasım tarihleri arasındaki etkinliğin son gününde gerçekleştirilecek dünyanın ilk canlı Web3 e-spor turnuvası W3E’de 15 bin dolarlık ödül havuzundan ödül dağıtacağını açıkladı. Etkinliğin, en iyi Web3 takımlarını birinci şahıs nişancı oyunu EV.io’da rekabet etmek için İstanbul’da bir araya getireceği kaydedildi. Etkinlik organizatörü EAK Digital, İstanbul Blockchain Haftası’nın Türkiye’ye kaliteli bir Web3 etkinliği getirmek için hayata geçirildiğine ve bu yılın mayıs ayında düzenlenen ‘Blockdown Festivali: Hırvatistan’ın bir devamı niteliğinde olduğuna işaret etti.  

Aktarılan detaylara göre; turnuva, 17 Kasım’da ESA Esports Arena’da gerçekleşecek. Etkinlikte; Web3 geliştiricilerinin özel duyuruları, demo testler ve dünyanın en popüler Web3 oyunlarından birinde mücadele etme imkanı da sunulacak. FaZe Clan’ın eski bir üyesi olan takım lideri Damian Bartlett ve pazarlama stratejisti Thang Phan, turnuvayı yöneten isimler olacak.  

Etkinlikte; Avrupa ve Türkiye’de en üst sıralarda yer alan e-spor takımları, canlı bir beyaz ‘knuckle’ turnuvasında mücadele edecek. Katılımcılar, ilerleyen zamanlarda duyurulacak. Turnuva; çeyrek finaller, yarı finaller ve büyük final olmak üzere toplamda 3 final aşamasında hayata geçirilecek. Büyük finalin kazananı; para ödülü, kupa ve hatıra NFT’lerin de sahibi olacak. W3E ayrıca, dünyanın ilk Web3 oyun fuarına da ev sahipliği yapacak. Katılımcılar; fuarda gelişmekte olan projeleri görme, gelecek Web3 oyunları ve ağ oyunlarını test etme, blokzincir ve e-spor tutkunlarıyla bir araya gelme imkanı bulacak.  

EV.io, Solana blokzincir tabanlı en popüler oyunlardan biri olma niteliği taşıyor

Bir dizi fütürist arenada geçen birinci şahıs nişancı oyunu EV.io, Solana blokzincir tabanlı en popüler oyunlardan biri olma niteliği taşıyor. Etkinliğin lig ortağı olan oyunun, tüm oyuncular için açık ve erişilebilir bir biçimde tasarlandığı ifade ediliyor. Oyuncular ayrıca, EV.io’da ‘e’ isimli oyun içi token’ları kazanabiliyor ve Solana (SOL) veya itibari para birimine dönüştürebiliyor. EV.io’nun geliri ise oyuncular yerine reklamlardan elde ediliyor.  

Diğer yandan; İstanbul Blockchain Haftası’nın organizatörü EAK Digital’ın CEO’su Erhan Korhaliller, konuya ilişkin açıklamasında ilk Web3 oyun fuarının yanı sıra ilk canlı Web3 e-Spor turnuvasını da düzenleyen ekibe liderlik etmekten dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Korhalliler, daha sonra sözlerine şu ifadelerle devam etti:   

“Web3 oyunları, bu devrim niteliğindeki teknolojide bir sonraki adımdır. Son birkaç yılda olgunlaşmasını izlemek inanılmazdı; ancak 2022 dönüm noktası olacak gibi görünüyor. Katılımcılar, oyun fuarında gelişmekte olan projeleri görme, gelecek Web3 oyunlarını test etme ve geliştirme ekibiyle ağ kurma fırsatına da sahip olacaklar.”     

Etkinliğin lig ortağı ve turnuvanın lider oyunu EV.io’nun Kurucu Ortağı ve Oyun Direktörü Chriss Scott ise etkinlikle ilgili açıklamasında “İstanbul Blockchain Week’in bir parçası olmaktan ve büyüyen bir Web3 e-Spor alanına katkıda bulunmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Biz W3E’nin büyük hayranlarıyız ve turnuvayı ileriye taşıma girişimlerini destekliyoruz” dedi.    

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İstanbul Blockchain Haftası, e-spor etkinliğinde 15 bin dolar ödül dağıtacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!