İsrail, dijital tahvil için canlı denemeler başlattı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail Maliye Bakanlığı ve Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası (TASE), varlık saklama sağlayıcısı Fireblock ve ABD’li yazılım geliştiricisi VMware ile birlikte dijital tahvil alım satımları için blokzincir tabanlı bir platformun testlerini yürütecek. Bu tahviller ise, Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilecek. 

19 Ekim’de İsrail’in yerel basınında çıkan haber, “Eden” ismi verilen yeni projeyle birlikte maliyetlerin düşürülmesini ve ulusal tahvil ihraç prosedürünün optimize edilmesinin planlandığını kaydetti. Muhasebe uzmanı Yali Rothenberg, kamuoyuna şu açıklamalarda bulundu: 

“Blokzincir tabanlı teknolojilerin burada kalmaya devam edeceğine ve zamanla finansal piyasaların temeline nüfuz ederek onları tamamen ve derinden değiştireceğine inanıyorum. Sürekli olarak yeni teknolojiler geliştirmek bizim görevimiz.” 

Katılımcı bankalar, canlı deneme esnasında projenin platformu aracılığıyla yeni token’laştırılmış hükümet tahvillerini elektronik cüzdanlarına alacak ve dijital para birimlerinde tutulan parayı İsrail hükümetinin e-cüzdanına aktaracaklar. Canlı test aşamasında kullanılacak olan dijital paralar hakkında daha fazla detay verilmedi. Bununla birlikte pilot projenin 2023’ün birinci çeyreğinin sonuna doğru tamamlanması bekleniyor. 

İlginizi çekebilir: MakerDAO stablecoin rezervinde yine devlet tahvilleri ve bonolara dönüyor 

Tahvillerini dijitalleştiren ülke ve uluslararası kuruluşların listesi çok uzun değil. Dünya Yeniden Yapılanma ve Geliştirme Bankası ve Avustralya Milletler Topluluğu Bankası iki yıllık blok zinciri tahvilleri için 110 milyon dolar toplayarak 2018 yılında yeniliğe öncülük etmişlerdi. 2021 yılında ise Avrupa Yatırım Bankası 100 milyon avroluk dijital tahvili ihraç ederek, Dünya Yeniden Yapılanma ve Geliştirme Bankası ve Avustralya Milletler Topluluğu Bankası’nın peşinden gitmiş oldu. 

En belirgin ulusal örneklerden bir tanesi ise El Salvador oldu. Orta Amerika ülkesinin “Bitcoin tahvillerini” daha büyük bir kripto merkezli kalkınma stratejisinin yanı sıra, Kolombiya ve Filipinler de devlet tahvillerini dijitalleştirme konusunda geri kalmadı. Son olarak 2022 yılında İngiltere, devlet tahvilleri için de blok zinciri incelemelerine başlatma niyetinde olduğunu açıkladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İsrail, dijital tahvil için canlı denemeler başlattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!