Meta, kendi metaverse’ünde aylık kullanıcı sayısı hedefini aşağı çekti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli sosyal medya devi Meta, kendi metaverse platformu Horizon Worlds için belirlediği aylık aktif kullanıcı sayısı hedefini 500 binden 280 bine düşürdü. Güncel olarak platformun, ayda yaklaşık 200 bin aktif kullanıcıya ev sahipliği yaptığı kaydedildi. Bununla birlikte; sızdırılan şirket içi yazışmalar, Horizon Worlds’ü ilk kez ziyaret eden kullanıcıların birçoğunun bir daha platforma dönmediğini ortaya çıkardı.  

Aktarılan detaylara göre; metaverse konsepti, başlangıçta büyük bir etki yaratmış olsa da son dönemlerde metaverse platformları da kullanıcı sıkıntısı çekiyor. Yakın tarihli veriler, metaverse platformlarının yalnızca yüzde 9’unun 50’den fazla kişi tarafından düzenli olarak ziyaret edildiğini gösteriyor.  

Kullanıcılar, Horizon Worlds’e Meta’nın Quest sanal gerçeklik gözlükleri aracılığıyla erişebiliyor. Fakat birçok kullanıcı, Quest cihazlarını satın aldıktan yaklaşık 6 ay sonra sanal gerçeklik gözlüğünü kullanmayı bırakıyor. Platformu ziyaret etmek için maliyetli bir cihazın satın alınması zorunluluğunun da kullanıcı sayısının düşük kalmasına katkı sağladığı tahmin ediliyor. 

Metaverse platformlarının açıklanan kullanıcı sayıları yanıltıcı olabilir 

Öte yandan; “Spider-verse”, güncel olarak metaverse evreninin en başarılı sanal dünyalarından biri olma niteliği taşıyor. Sheharzad Arshad tarafından geliştirilen platformun, son 5 ayda yaklaşık 20 bin kişi tarafından ziyaret edildiği görülüyor. Analistler ise bu sayıların bazı platformlar akıllı sözleşme sayısını düzenli olarak güncellemediği için yanıltıcı olabileceğini söylüyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Meta, kendi metaverse’ünde aylık kullanıcı sayısı hedefini aşağı çekti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!