Aptos Coin Nedir? APT Nasıl Alınır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Herkesin konuştuğu merakla beklenen yeni Katman-1 (L1) blockchain’i Aptos (APT) hakkında detaylı bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Aptos (APT) Coin Nedir?

Aptos, kullanıcılara daha fazla ölçeklenebilirlik, güvenlik ve kullanılabilirlik imkanı sağlayan Katman-1 üzerinde geliştirilmiş yeni bir blockchain’dir. Aptos’un ana ağı 12 Ekim‘de çalışmaya başladı. Yazılımcılar ve geliştiriciler için diğer blockchainlere kıyasla Aptos’un en öne çıkan özelliğinin “Move” kodlama dili olduğu öne sürülüyor.

Move, geliştirici dostu ve aynı zamanda varlık yönetimi için koruma sağlayan yapısıyla birçok geliştiricinin dikkatini çekiyor. Uzun zamandır yerel ağlarında ciddi problemler ile uğraşan Solana (SOL) gibi büyük projelerin geliştiricilerinin Aptos ana ağına geçişin yollarını araştırdıkları biliniyor.

Ağın güvenlik önlemlerinin yanı sıra gelişmiş ölçeklendirebilirlik teknolojisi sayesinde Aptos’un ağ üzeirndeki işlem ücretlerinin 0,000001 dolar gibi küçük bir rakam olması planlanıyor. Eğer Aptos ağı vadedildiği gibi çalışırsa 0,4 dolarlık işlem ücreti ile Cardano, 0,5 dolarlık işlem ücretiyle BNB Chain, 0,6 dolarlık işlem ücretiyle Fantom gibi bir çok blockchain’i geride bırakacak gibi duruyor.

Aptos ağı Hisse Kanıtı (Proof of Stake) mekanizması ile çalışıyor. Aptos veri işleme sistemi esnek anahtar yönetimi ve hibrit saklama seçeneklerini beraberinde getiriyor. Aptos ağı bu özellikleri sayesinde imza öncesi işlem şeffaflığının ve pratik hafif istemci protokollerinin yanı sıra daha güvenli bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor.

Aptos blockchain yapısı, yüksek verim ve düşük gecikme süresi sağlamak adına işlem sürecinin en temel aşamalarında ardışık ve modüler bir yaklaşım kullanır. İşlem yayma, blok meta-veri sıralama, paralel işlem yürütme, toplu depolama gibi özelliklerin tümü eş zamanlı olarak çalışır. Şuanda Aptos ağı hem güvenliğini koruyup hem de aynı zamanda saniyede 160.000 transferi (TPS) işleyebiliyor. Verimliliği daha da artırmak için iş birlikçi bir planlayıcı sayesinde Aptos, ağındaki belirli işlemlere öncelik veriyor ve temel doğrulama akışı verimli bir şekilde çalışıyor.

Çok aktif bir topluluğa çok sayıda yatırımcı ve benzersiz mühendislik yapısına sahip Aptos, diğer Katman-1 blockchainlere göre yenilikçi özellikler barındırıyor. Ekip süreç içerisinde sözlerini yerine getirmesi durumunda Aptos’un, mevcut Katman-1 projelerinden çok farklı yerlere gelmesi bekleniyor.

Aptos Token Ekonomisi

Ana ağ üzerinde sağlanan toplam Aptos arzı 1 milyar adettir. Aptos token, 8 basamaklı bir yapıya sahiptir. Nasıl ki Bitcoin’in en küçük birimine SAT deniyorsa, Aptos’un en küçük parçasının da Octa olarak adlandırılmasına karar verilmiştir.

Topluluk: 510,217,359.767 milyon adet token

Temel Katkıda Bulunan Geliştiriciler: 190,000,000.000 milyon adet token

Aptos Foundation: 165,000,000.000 milyon adet token

Yatırımcılar: 134,782,640.233 milyon adet token

Ekip tarafından paylaşılan bilgilere göre Aptos için ilk dönem stake ödül oranı maksimum %7 olacak. Stake ödül oranı yılda %1,25 azalacak şekilde ayarlanmıştır. Stake oranı minimum %3,25‘e düşebilmektedir.

Aptos Coin Nereden Alınır

Aptos, yazının kaleme alındığı esnada bilindik hiçbir borsada listeli değildir. Binance, FTX ve Huobi gibi önde gelen borsalar Aptos’u (APT) 19 Ekim Çarşamba günü listeleyeceklerini duruldular. Popüler kripto para borsası Binance, APT/BTC, APT/BUSD ve APT/USDT işlem çiftleri ile güvenli bir şekilde alım satım hizmeti verecektir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Aptos Coin Nedir? APT Nasıl Alınır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!