Binance’in yanlış ağ geri alma ücretlerini 500 BUSD’ye yükseltmesi kullanıcıları üzdü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Binance’in ürün ekibi, 18 Ekim’de Reddit’teki kullanıcılarla ‘bana bir şey sor’ oturumu düzenledi. Asıl ilgi çekici olan ise bir alıcının, Binance’deki cüzdan adresinden farklı ağlarda gönderilen kripto para alma ücretleriyle ilgili ortaya çıkan bir tartışmaydı. Bu sorunu gündeme getiren Maxx3141 kullanıcısına göre:

“İki ay önce yanlışlıkla WETH’i Polygon adresime gönderdim. Değişiminiz Polygon’u destekliyor, ancak sadece MATIC için. Değeri sadece 100 dolar civarındaydı. Bunu daha önce 30 dolarlık bir ücret karşılığında geri alabileceğimi öğrendim ve bu seçeneğin gayet iyi olduğunu düşündüm. Ama sizinle iletişime geçtiğimde ücreti 500 BUSD’ye yükselttiğinizi öğrendim.”

Superb_Dragonfruit63 isimli bir başka kullanıcı da Binance personelinin yanıt verdiği, ‘eşsiz işlemlerde kripto alımları için 500 BUSD ödemek zorunda olma’ sorununu gündeme getirdi:

“Token alımı, teknoloji ve işletim çabası gerektiriyor. Bu sebeple de işleme için belirli bir ücret alıyoruz. Değeri ne kadar olursa olsun benzer çaba ve zamana mal oluyor. Geri bildirim için teşekkür ederiz, ilerleyen süreçte ücret yapımızı gözden geçirmeye devam edeceğiz.”

Merkezi borsalardaki cüzdanlar, saklama dışı cüzdanlardan farklı olarak gönderici ve alıcının para yatırma ağ adreslerinin eşleşmesini gerektiriyor. Bu nedenle de bir ERC-20 ETH adresine Bep-20 BNB göndermek gibi başka türlü uyumlu olan farklı ağlarda listelenmemiş tokenler gönderme kazaları, fonların borsanın kullanıcı arayüzünde görünmemesine neden olur. Borsa personelinin bunun yerine fonları kurtarmak için cüzdan adreslerine manuel olarak erişmesi gerekiyor.

Binance, birkaç ay önce kullanıcıların yanlışlıkla gönderilen fonlarını kurtarmak için o esnada yaklaşık 40 dolara denk gelen 0,001 BTC tahsil etmişti. Ancak herkes, ücret artışından memnuniyetsizliğini dile getiren kullanıcılar gibi düşünmüyordu. ‘gamma55’ isimli kullanıcı, bir süre önce aynı konuda paylaştığı bir gönderide şunları yazdı:

“Binance’in, sorunu sıcak cüzdanlardan manuel transfer yapma ayrıcalığına sahip birine iletmesi gerektiği göz önüne alındığında bu ücret gerçekten oldukça normal. Bu seviyedeki erişim ayrıcalığına sahip bir kişi için normalde saatlik fiyat yüzlerce dolar civarında.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’in yanlış ağ geri alma ücretlerini 500 BUSD’ye yükseltmesi kullanıcıları üzdü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!