Yaklaşık 100 Coinbase kullanıcısı, hakem talebinde bulundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coinbase’in yaklaşık 100 dolandırıcılık mağduru kullanıcısı, popüler kripto para borsasının kullanıcılarını dolandırıcılık faaliyetlerinden korumak için yeterince aksiyon almadığını iddia ederek yasal hakem talebinde bulundu. Bankaların yetkisiz transfer işlemlerinde banka kartı kullanıcılarının zararını geri ödemek zorunda olduğunu hatırlatan kullanıcılar, aynı standartların Coinbase için de geçerli olması gerektiğini savundu. Hakem talebinde bulunan kullanıcıları temsil eden avukat, konuyla ilgili açıklamasında “Coinbase, kendisini destekleyecek altyapısı olmayan bir finans kurumu olmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı. 

Aktarılan detaylara göre; bazı dolandırıcılık kurbanları, hayatlarının tüm birikimini kaybettiklerini iddia etti ve Coinbase dijital cüzdanındaki açıklar konusunda şirketi bilgilendirmek için Coinbase ile iletişime geçmeye çalıştı. Fakat bu kullanıcılar, herhangi bir sonuç alamadı. Hakem talebinde bulunan kullanıcıların toplam kaybının, 21 milyon dolar seviyesinde olduğu ifade edildi. 

Daha fazla sayıda kullanıcı, mağduriyetinden dolayı Coinbase’i sorumlu tutabilir

Söz konusu kullanıcılar ayrıca, platformda dolandırıcılığın gerçekleşmesini önleyecek herhangi bir prosedür olmadığını dile getirdi. Coinbase ise dolandırıcılığı önlemek için kolluk kuvvetleri ve yasal düzenleyicilerle iş birliği içerisinde çalıştıklarına işaret etti. Hakem talebinin başarıyla sonuçlanması ve Coinbase’in 100 dolandırıcılık mağduru kullanıcısının zararını tazmin etmesi durumunda, dolandırıcılık faaliyeti kurbanı olan daha fazla sayıda kullanıcının Coinbase’i sorumlu tutabileceği tahmin edildi.  

Coinbase’in dijital cüzdanına ilişkin platform koşulları nedeniyle kullanıcılar; şirketin aksiyonlarına dava yoluyla değil, yalnızca hakem talebiyle itirazda bulunabiliyordu.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yaklaşık 100 Coinbase kullanıcısı, hakem talebinde bulundu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!