El Salvador, Bitcoin Şehri için yatırım çekmeye odaklandı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’i (BTC) 2021 Eylül ayında ilk defa yasal para birimi olarak kabul eden El Salvador, şu anda bir Bitcoin şehri inşa etmeye odaklanıyor. Ayı piyasasından kaynaklı olarak yatırımlardaki düşüş ve jeopolitik gerilimler nedeniyle ülke, geçen yıl yaptığı duyurudan bu yana planlarında birkaç gecikme ve aksama meydana geldi. 

Cointelegraph muhabiri Joseph Hall, El Salvador’un Hollanda Krallığı Büyükelçi Yardımcısı Héctor Enrique Celarié Landaverde ile ülkenin çok beklenen projesi hakkında bilgi almak için iletişime geçti.  

Landaverde, Cointelegraph’a hükümetin yatırımlarını erken yapan işletmelerin “ilk gelen ilk hizmeti alır” ilkesini izlediğini belirtti ve şunları ekledi: 

“El Salvador’un hayali, Bitcoin Şehri’ne sahip olmak ve toplumu daha büyük ve daha güçlü hale getirmek. Bu toplulukları geliştirmek için bu alana çok daha fazla yatırım çekmeye çalışıyoruz.”  

Landaverde, ülkede BTC kullanımlarının kesinlikle büyük bir etki sağladığını ve insanları, BTC’nin nasıl hayatları nasıl değiştirdiğini görmek için ülkeye davet etti. 

İkonik Bitcoin Şehri geçen yıl Kasım ayında duyuruldu. Projenin kısmi olarak dünyanın ilk kripto para birimi devlet borcu ürünü olan Bitcoin yanardağ tahvillerinin 1 milyar dolar değerindeki satışıyla finanse edileceği açıklandı. Borç ürünü, boğa piyasasının zirvesinde ilginin merkeziydi. Bununla birlikte, geçmişte yaşan birkaç gecikme ve ayı piyasasının sıkıntılı dönemleri, belirsizliğe gölge düşürdü. 

Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, geçtiğimiz ay Cointelegraph’a önce eylül ayı için planlanan dijital menkul kıymetler yasasının onaylanmasının ardından, hükümet tarafından verilecek olan ihraç lisansını beklediğini açıkladı. Bununla birlikte ekim ayının ortalarında Bitcoin tahvilinin başlatılmasıyla ilgili herhangi bir güncelleme yapılmadı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador, Bitcoin Şehri için yatırım çekmeye odaklandı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!