Doğru Avrupa’da Riskli Kripto Aktivitesi Artışta

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto paralar çıktığı günden bu yana birçok konuda eleştirilerin odağı oldu. Kimi zaman fiyatındaki oynaklığı, kimi zaman anonimliği, kimi zaman da kara para aklama gibi suçlar ile itham edilen sektör, düzenleyicilerin de kafasını karıştırmış durumda. Ancak her ne kadar sektörün büyük bir çoğunluğu katma değer sağlasa da, eleştirileri haklı çıkaran eylemler de gerçekleşebiliyor. Son Chainalysis raporuna göre, Doğu Avrupa’daki tüm kripto işlemlerinin yüzde 18.2’si riskli veya yasa dışı faaliyetlerle ilişkili.

Doğru Avrupa'da Riskli Kripto Aktivitesi ArtıştaKaynak: Chainalysis

Doğu Avrupa’da Riskli Kripto Aktivitesi Dikkat Çekiyor

Özellikle Ukrayna’ya saldırması sonrası ağır yaptırımlarla karşı karşıya kalan Rusya, kriptoyu yasa dışı faaliyetlerde kullanmakla suçlanıyor. Blockchain analiz şirketi Chainalysis‘in son rapor demosuna göre, Doğu Avrupa’daki bu riskli kripto para faaliyetlerinin önemli bir kısmı, tipik olarak KYC bilgisi gerektirmeyen, yüksek riskli kripto borsalarından kaynaklanıyor.

Bununla birlikte Doğu Avrupa bölgesinden alınan tüm kripto paraların yüzde 18.2’si, diğer tüm bölgelerden daha fazla riskli veya yasa dışı faaliyetlerle ilişkili adreslerden geliyor. Raporda Rusya’nın SWIFT’ten çıkarılması ardından dış ticaret finansmanında kripto kullanımının da oldukça arttığını vurgulanıyor:

İlginizi çekebilir: Singapur’da Lisans Alan Borsalara Blockchain.com da Eklendi

“Rusya’nın ulusal bankası kısa süre önce sınır ötesi ödemeler ve uluslararası ticaret için kripto para biriminin kullanımını yasallaştırmayı kabul etti. Bazı Rus şirketlerinin bu işlemleri gerçekleştirmeye başladığından şüpheleniliyor. Bu muhtemelen küçük ve orta ölçekte zaten oluyordu, ancak yakın zamanda daha yaygın hale gelebilir”

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Doğru Avrupa’da Riskli Kripto Aktivitesi Artışta
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!