Avrupa’nın Merakla Beklenen Kripto Para Mevzuatına Onay Geldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Birliği’nin kripto para piyasasını kapsamlı şekilde düzenlemek için hazırladığı mevzuat, Avrupa Parlamentosu’nun onayını aldı.

Kısaca MiCA olarak bilinen Markets in Crypto-Assets adlı regülasyon, iki yıldır hazırlık aşamasındaydı.

Avrupa Parlamentosu’nda yapılan en güncel oylamada; oyların 28’i MiCA’nın onaylanması yönünde olurken, yalnızca bir oy olumsuz yönde kullanıldı.

Avrupa Parlamentosu, kripto para regülasyonunun uygulamaya girebilmesi için bu ayın sonunda nihai bir oylama düzenleyecek.

Avrupa Parlamentosu MiCA’ya ek olarak; kripto para işlemlerinde gönderici ve alıcı tarafa dair bilgi toplanmasını sağlayacak ayrı bir regülasyonu daha oyluyor.

Her iki regülasyonun da son kez onaylanması ve uygulamaya konması bekleniyor. Bu mevzuatların uygulamaya konma sürecinin 2024 yılı içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Avrupa’nın Merakla Beklenen Kripto Para Mevzuatına Onay Geldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!