BNB Chain, hack sonrası yol haritasını topluluğa göre belirleyecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance’in blockchain ağı BNB Chain, geçtiğimiz saatlerde yaşanan siber saldırının ardından yol haritasını açıkladı.

Binance’in blockchain ağı BNB Chain, geçtiğimiz saatlerde yaşanan siber saldırının ardından yol haritasını açıkladı.

BNB Chain, gece sularında zincirler arası köprülerinde yaşanan güvenlik ihlalinin ardından blockchain’deki tüm yatırma ve çekme işlemlerini askıya almıştı.

Borsa, bugün sabah saatlerinde ağı tekrar kullanıma açtıktan sonra, topluluk ile hack sonrası neler yapılacağına dair yol haritası da paylaştı.

7 Ekim tarihli güncellemede öncelikle “üzgün olduklarını” belirten BNB Chain ekibi, merkeziyetsiz ağların yapıları gereği durdurulabilecek şekilde tasarlanmadığını söyledi. BNB Chain, durumun yayılmasını farklı zaman dilimlerinden 26’sı aktif 44 doğrulayıcıyla birer birer iletişime geçerek önlediklerini, bunun da zaman aldığını açıkladı.

Siber saldırı, protokolün BNB Beacon Chain (BEP2) ve BNB Smart Chain (BEP20 veya BSC) arasındaki “BSC Token Hub” adlı kendi köprüsünü etkiledi. Çekilen miktarın 2 milyon BNB olduğu doğrulandı.

Ekip, BNB’nin iyiliği için dört soru sorulduğu belirlendiğini ve bunların cevabının zincir üstünde topluluğun oylamasına sunularak belirleneceğini açıkladı. İlk olarak, hack’lenen varlıkların dondurulup dondurulmayacağı kararlaştırılacak. Çalınan miktarı tazmin etmek için otomatik BNB yakma işlevinin kullanılması da değerlendirilecek.

BNB Chain ekibi, gelecekte böyle olaylar yaşanmaması adına alınabilecek bazı önlemleri de oylamaya sunacak. Bunların arasında önemli hatalara 1 milyon dolar ödül verilecek beyaz şapka hacker programı ve hacker’ları yakalamaya yardımcı olanlara çalınan miktarın yüzde 10’unu vadetme gibi teklifler bulunuyor.

Ekosistem, doğrulayıcı sayısını çoğaltarak, merkeziyetsizliği de artırmayı hedefliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BNB Chain, hack sonrası yol haritasını topluluğa göre belirleyecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!