Erhan Korhalliler, İstanbul Blockchain Haftası’nı anlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özellikle Türkiye’deki kripto tutkunları tarafından merakla beklenen İstanbul Blockchain Haftası, 14-17 Kasım tarihleri arasında kapılarını Web3 devlerine açmaya hazırlanıyor. 14 Kasım’da düzenlenmesi planlanan ‘NFT Günü’ ile başlayacak ve Hilton Bomonti Otel’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin organizatörlüğünü yürüten EAK Digital’ın CEO’su Erhan Korhalliler, İstanbul Blockchain Haftası kapsamında Cointelegraph Türkiye’ye özel açıklamalarda bulundu. 

Korhalliler; özel röportajında Web3 ve kripto alanının Türkiye’deki geleceğine ilişkin öngörülerini, İstanbul Blockchain Haftası ziyaretçilerini bekleyenleri ve EAK Digital’ın gelecek etkinlik planlarını anlattı. Korhalliler, röportajında ayrıca Türkiye’de faaliyet gösteren Web3 ve kripto girişimcilerine tavsiyelerini de paylaştı.  

Öncelikle merhabalar… Bugün İstanbul Blockchain Haftası kapsamında bir aradayız. Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz? 

Tabi ki… Ben Erhan Korhalliler. Web3 alanında hizmet veren iletişim ajansı ve İstanbul Blockchain Haftası’nın organizatörü EAK Digital’ın CEO’suyum. 2017 yılından bu yana, Web3 alanında faaliyet gösteriyoruz ve daha önce sektörün en büyük projeleri ve önde gelen fikir liderleriyle birlikte çalıştık. Ortağımla birlikte, EAK Digital’dan bağımsız olarak Web3 fonu ve hızlandırıcısı olarak faaliyet gösteren MatterBlock’u da kurduk.  

Bitcoin ve merkeziyetsizliğin gücüne ilk aşina olduğum zamanlardan beri Web3 alanı beni büyülüyor. Ortalama bir eğitim geçmişim olması ve hayatım boyunca karşılaştığım her fırsat için savaşmak zorunda kalmam dolayısıyla büyük merkezi kurumları parçalayan ve insanlara hak ettikleri değeri geri veren yeni bir toplum yaratma fırsatı, kesinlikle desteklediğim ve ilişki kurmak isteyeceğim bir şeydi. 

İstanbul Blockchain Haftası, 14 Kasım’da Web3 devlerine kapılarını açacak. Bu tür kripto etkinlikleri, Paris ve Barcelona gibi dünyanın diğer büyük şehirlerinde de sıklıkla görülüyor. İstanbul’un da bu kadar kapsamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmasındaki rolü ve önemi hakkında ne düşünüyorsunuz?  

İstanbul, dünyanın farklı yerlerinden Web3 liderleri ve iş insanlarını bir araya getirmek için mükemmel bir yer… İstanbul, her zaman doğu ile batının birleştiği nokta ve dünyanın her anlamda stratejik olarak önemli bir parçası oldu. İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en işlek havaalanı ve son derece iyi bağlantılara sahip. Bununla birlikte; dünya genelindeki pek çok insan, genellikle Türkiye’yi çok seviyor ve her zaman ziyaret etmek istiyor.  

İstanbul ayrıca, her yıl milyonlarca turist ağırlıyor. Bu nedenle, bana göre İstanbul’un artık tüm Türkiye’nin gurur duyacağı bir ‘blockchain’ etkinliğine ev sahipliği yapmasının tam zamanı…  

İstanbul Blockchain Haftası, hepimize blokzincir ve Web3’ün Türkiye’de ne kadar büyük bir alan olduğunu uluslararası ziyaretçilere gösterme şansı veriyor. Bu yüzden, sektöre ilgi duyan herkesi gelip etkinliğe desteğini göstermeye, etki yaratmamıza yardımcı olmaya ve İstanbul Blockchain Haftası’nı küresel kripto topluluğu için kaçırılmaması gereken bir etkinlik haline getirmeye davet ediyorum. 

Türkiye, dünyanın kriptoya en çok ilgi duyan ülkelerinden biri… Bu yıl ‘Kripto Benimseme Endeksi’nde ilk 20 ülke arasında yer aldık. Türkiye’de Web3 alanının potansiyeli ve kriptonun geleceği ile ilgili öngörüleriniz nelerdir? 

Türkiye’de Web3 alanının önü çok açık. Türkiye’nin, bu alanda dünyadaki en yüksek büyüme potansiyeline sahip ülkelerden biri olduğunu söyleyebilirim. Ülkede Web3’e yönelik o kadar çok ilgi ve o kadar çok gelecek vaat eden yeni yetenek var ki önümüzdeki yıllarda, Türkiye’nin bu alanda kendisini bir merkez haline getireceğini öngörüyorum.  

Türkiye ayrıca, gerçekleştirdiği yüksek miktarda ticaretle biliniyor. Türkiye geliştirici ekosistemindeki yeteneğin de aynı oranda büyüdüğüne ve büyümeye devam edeceğine inanıyorum. Yakında Türkiye’den birkaç büyük küresel proje çıktığını görmemiz, an meselesi olacak.  

Yapılacak yasal düzenlemeler de bu konuda büyük rol oynayacak. Bu alanda yürürlüğe girecek olan düzenlemenin olumlu olması ve yeniliği kısıtlamaması, hayati önem taşıyor. Bu noktada hükumetin bizzat kendisinin yakında gerçekleştirilecek olan bir blokzincir ‘hackathon’una sponsor olması, oldukça olumluya işaret… 

CEO’su olduğunuz EAK Digital, İstanbul Blockchain Haftası’nın organizatörlüğünü yürütüyor. EAK Digital olarak Türkiye’de başka bir blokzincir etkinliği gerçekleştirme planlarınız var mı ve İstanbul’daki kripto meraklılarını Web3 alanıyla ilgili gelecekte neler bekliyor? 

İstanbul Blokzincir Haftası, bu yıldan itibaren her yıl düzenlenecek ve ilerleyen yıllarda devam edecek. Önümüzdeki yıllarda İstanbul Blockchain Haftası’nı, dünyanın en iyi blokzincir haftası etkinliği haline getirebileceğimize yürekten inanıyorum. EAK Digital olarak küresel alanda Web3 alanını inşa eden en iyi şirketleri ve alandaki önde gelen fikir liderlerini Türkiye’de bir araya getirmek istiyoruz. Bunun perde arkasında da sektördeki en büyük birinci katman blokzincire sahip ‘hackathon’ları ve buna benzer diğer etkinlikleri Türkiye’ye getirmek için çalışmalar yürütüyoruz. 

Buna ek olarak İstanbul Blokzincir Haftası kapsamında, 17 Kasım’da Maslak’taki özel bir e-spor arenasında dünyanın ilk Web3 e-spor şampiyonası olan ‘W3E’yi başlatacağız. W3E, ilk “W3E Trophy” için yarışan profesyonel e-spor takımlarına ev sahipliği yapacak ve turnuvada takımlar, Solana’daki popüler bir oyun olan ‘ev.io’da mücadele edecek. Şampiyona ayrıca, bir Web3 oyun sergisine de ev sahipliği yapacak. Sergide katılımcılar; ilk Web3 oyunlarını alarak oynayabilecek, deneyim alanlarında birbirleriyle yarışabilecek ve çok daha fazla Web3 oyun deneyimi yaşayabilecek.  

İstanbul Blockchain Haftası, girişim ekosistemine özel etkinlikleri de içerisinde barındırıyor. Girişimciler; etkinlikte yatırım ve mentorluk almak için eğitim alanlarına, ‘hackathon’lara ve ‘network’ alanlarına katılarak yeni iş çevrelerine erişim sağlayabilecek. Bu doğrultuda Türkiye’deki Web3 ve kripto girişimcilerine tavsiyeleriniz nelerdir? Projelerinde başarılı olmak için neler yapabilirler?  

Türkiye’deki Web3 girişimcilerine tavsiyem, İstanbul Blockchain Haftası’ndan mümkün olduğu kadar çok ‘network’ edinmeleri olur. Etkinlikte, Türkiye pazarını değerlendirmek isteyen çok sayıda uluslararası yatırımcı ve danışman olacak. Bu nedenle İstanbul Blockchain Haftası, Türk Web3 girişimcilerinin bir araya gelip birlikte çalışabilmesi için oldukça önemli bir fırsat sunacak. 

Etkinlikteki ‘Investment Pitch Yarışması’ da yeni Web3 projelerinin geliştiricilerine uluslararası yatırımcılarla bir araya gelme olanağı tanıyacak. Bu nedenle, heyecan verici ve yüksek potansiyele sahip tüm projelerin yarışma için başvuru yapmasını şiddetle tavsiye ediyorum.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Erhan Korhalliler, İstanbul Blockchain Haftası’nı anlattı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!