Serena Williams’ın Firması Bir Finansman Turuna Öncülük Etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uganda merkezli dijital kredi fintech girişimi Numida, hizmetlerini diğer Afrika ülkelerindeki mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere sunmaya başlayacağını açıkladı. Numida’nın hizmetlerini Uganda sınırlarının ötesindeki işletmelere sunma planları, girişimin A Serisi öncesi finansman turunda toplam 12,3 milyon dolar toplamasından hemen sonra geldi. Tenisçi Serena Williams tarafından kurulan risk sermayesi şirketi olan Serena Ventures, finansman turuna öncülük etti. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Serena Ventures, Finansman Turuna Liderlik Yaptı!

Fintech şirketi Numida, A Serisi öncesi sermaye borç finansmanı yoluyla 12,3 milyon dolar elde etmiştir. Bununla beraber bir kısmını kullanarak dijital borç verme işini ülke dışına çıkarmayı planlamaktadır. Tur, ABD’li tenis yıldızı Serena Williams’ın risk sermayesi şirketi Serena Ventures tarafından yönetilmiştir. Ayrıca bu finansman turuna Breega, 4Di Capital, Launch Africa, Soma ve Y Combinator katılım gerçekleştirmiştir.

Numida’nın başarılı sermaye artırımının ardından yaptığı yorumlarda, kurucu ortağı ve CEO’su Mina Shahid’in, şirketinin Uganda’daki küçük işletmelere sağladığı finansal ürünlerin etkisini anlattı. Ayrıca bunun diğer Afrika ülkelerinde nasıl tekrarlanabileceğini açıkladı. Mina, ‘bu mikro ve küçük işletme sahipleri için finansal ürünler oluşturmaya devam edeceğim. Ayrıca bunu sağlamaya devam edeceğim için çok heyecanlıyım. Kıtada bu işletmelerden o kadar çok var ki, Uganda bu konuda merkez olabilecektir. Ayrıca finansman bu işletmelerin, büyüme ve harika şeyler başarma potansiyelini ortaya çıkarabilecektir. Bu doğrultuda bir model kanıtladığımıza gerçekten inanıyoruz’ dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Öncelik!

Techcrunch raporuna göre Numida, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere (MSME’ler) hizmet vermeye öncelik verecektir. Çünkü bunlar geleneksel finans kurumları tarafından sürekli olarak marjinalleştirilmektedir. Yakın zamanda artırılan sermayeyi kullanan Numida, aktif müşteri tabanını 40.000’e çıkarmayı planlalamktadır. Raporda, fintech girişiminin bunu iki ülkedeki faaliyetlerini genişleterek yapmayı planladığı belirtilmiştir.

Rapora göre, 2021’de 2,3 milyon dolar toplayan Numida, MSME’lere 20 milyon dolarlık işletme sermayesi sağlamıştır. Yakın zamanda girişime 5 milyon dolar borç veren ödünç verilebilir varlık yönetiminin desteğiyle Numida, kredilerinin değerini artıracaktır. Aynı zamanda satın alınabilirliğini sağlamak için ürünlerini yeniden şekillendirecektir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Serena Williams’ın Firması Bir Finansman Turuna Öncülük Etti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!