El Salvador Başkanı Bukele Bitcoin Manifestosunu Kaleme Aldı: Kararımızdan Korkuyorlar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak kabul eden ilk ve tek ülke konumunda olan El Salvador, attığı bu adımla birlikte dünyanın en çok tanıdığı ülkelerden biri haline geldi. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele de El Salvador’un Bitcoin adımlarını yürüten isim olarak, bu alanda Bitcoin destekleri ile öne çıktı. Bukele, son dönemlerde Bitcoin adımından dolayı eleştirilen El Salvador’un Bitcoin başarısıyla ilgili bir yazı kaleme aldı. Bitcoin Magazine için yazısını kaleme alan Bukele, burada gelen eleştirilere de yanıt verdi.

BUKELE MEYDAN OKUDU!

Ülkesinin Bitcoin adımını savunan bir yazı kaleme alan Nayib Bukele, Bitcoin’i dolar ile aynı statüye getirmenin “aptalca bir karar” veya “kumar” olduğu yönündeki eleştirileri kabul etmedi. Ancak bilindiği üzere El Salvador 1 yıl içinde yüzlerce Bitcoin satın almış olsa da ülkenin bu yatırımları, şu anda da devam eden ayı piyasası nedeniyle büyük oranda zarar etmiş durumda kaldı. Bukele buna rağmen, asıl diğer ülkelerin Bitcoin’i kabul edip etmeyeceklerinin değil, diğer ülkelerin Bitcoin’i ne zaman kabul edeceklerinin sorulması gerektiğini ifade etti.

BUKELE, ELEŞTİRENLERİ 3 GRUBA AYIRDI

Kaleme aldığı yazısında adeta gelen eleştirilere meydan okuyan Nayib Bukele, Bitcoin yasasını geri çekmeye zorlayanların, “dünyanın en güçlü elitleri” olduğunu öne sürdü ve bu kişileri üç gruba ayırdı. Birinci grubun, “bunun gerçekten yanlış bir karar olduğunu düşünenler” olduğunu söyleyen Bukele, ikinci grubun “bunun iyi bir karar ama yanlış nedenlerle alınan bir karar olduğunu düşünenler” olduğunu ifade etti ve üçüncü grubun da “Bitcoin kararından korkanlar” olduğunu söyledi.

“EN GÜÇLÜ SİLAH GERÇEĞİN KONTROLÜDÜR”

Nayib Bukele, eskiden her şeyin “onların” elinde olduğunu ve bu durumun aslında medya kontrolü, STK’lar, uluslararası örgütler, para arzı, hükümetler ve şirketler ve hatta uluslararası hukuk üzerinden devam ettiğini ancak en güçlü silahın “gerçeğin kontrolü” olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador Başkanı Bukele Bitcoin Manifestosunu Kaleme Aldı: Kararımızdan Korkuyorlar!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!