SEC, bazı firmaların kripto para piyasasını manipüle ettiğini iddia etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Hydrogen Technology Corporation ve Moonwalkers Trading Limited’in, Hydro tokenlerinin ticaret hacmini ve fiyatını manipüle ettiği yönünde suçlama iddialarında bulundu.

SEC, 28 Eylül tarihli bir duyuruda Hydrogen’in eski CEO’su Michael Ross Kane’in Moonwalkers ve CEO’su Tyler Ostern’i, “piyasa faaliyetlerine sahte görünüm sağlamak” amacıyla işe aldığını, daha sonra Kane’in, Moonwalkers’a yapay olarak şişirilmiş pazarda tokenleri Hydrogen adına 2 milyon dolardan fazla karla satmasını sağladığını söyledi.

SEC’in piyasaları manipüle ve suistimal etme biriminden sorumlu başkanı Joseph Sansone, “Sanıklar, tıpkı iddia ettiğimiz gibi, Hydro’nun piyasa faaliyetlerinin yanıltıcı bir resmini oluşturarak manipülasyondan kazanç sağladı. SEC, her türlü menkul kıymet için adil bir piyasa oluşturmaya kararlı ve piyasa manipülatörlerini tespit edip sorumlu tutmaya devam edecek,” dedi.

SEC’e göre, Kane, Ostern ve şirketlerinin yaptıkları eylemler, ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal ederek kripto piyasasında bir manipülasyon oluşturdu. SEC, Ostern’in New York federal mahkemesinin onayına tabi olarak daha sonraki bir tarihte belirlenecek para cezasıyla birlikte “40 bin dolarlık meblağı faizi de eklenerek” ödemeyi kabul ettiğini belirtti. Ayrıca SEC, Kane’in memur ve direktör pozisyonlarından men edilmesini istedi.

Kripto alanındaki bir çok kişi, SEC’in airdropları kendi lehine genişlettiğini iddia ederek eleştiride bulundu.

Kripto savunucular grubu Blockchain Association’ın politika başkanı Jake Chervinsky, “Hiç kimse yatırım yapmasa ve para el değiştirmese bile, airdropların Howey testinin “para yatırımı” kısmını karşıladığını söylüyor. SEC, airdroplar hakkında çok konuşuyor ancak, yalnızca doğrudan satışlar, ödül programları ve çalışan tazminatı yoluyla yapılan dağıtımların menkul kıymet işlemleri olduğunu iddia ediyor gibi görünüyor,” dedi.

Bazıları, SEC’in eylemlerinin kripto sektörü düzenlemeleri için eşit gibi görünse de, mutlaka token airdroplarını hedef almamış olabileceğini öne sürdü.

To be fair, the complaint seems to suggest that the “bounties” where users were rewarded with tokens for a promotional action count for that clause. Not the generic airdrop.

I still don’t think that should merit an “investment of money” but there is arguably more precedent.

— Adam Cochran (adamscochran.eth) (@adamscochran) September 28, 2022

İlginizi Çekebilir: Binance, piyasa manipülasyonu iddialarını reddetti

SEC, kripto firmalarının kripto para arzı tekliflerine karşı birçok yaptırım eylemi gerçekleştirmiş olsa da, airdropların iddia edilen token planlarındaki rolü konusunda takındığı tutum belirsizliğini korumaya devam ediyor. Bu belirsizliğe rağmen, komisyon üyesi Hester Peirce, Şubat 2020’de yaptığı bir konuşmada, SEC’in token airdrop’unu “bir menkul kıymet teklifi” olarak kabul edebileceğini ima ettiğini söylemişti.

Kripto lobi grubu Coin Center’ın araştırma direktörü Peter Van, “SEC, bazı tokenlerin menkul kıymet olabileceğini keşfettiğinden beri, airdrop tokenlerin dağıtılmasının bile menkul kıymetler kanunu kapsamında incelemeye dahil olduğu konusunda dikkatli olmalısınız” dedi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC, bazı firmaların kripto para piyasasını manipüle ettiğini iddia etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!