Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Tokayev: Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerini yasallaştırmaya hazırız

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, talep olması durumunda kripto paraların itibari para birimlerine çevrilmesini sağlayacak bir sistemi onaylamaya hazır olduklarını açıkladı.

Kasım Cömert Tokayev Digital Bridge 2022 Uluslararası Forumu‘ndaki konuşmasında, Kazakistan’ın dijital teknolojiler, dijital varlık ekosistemi ve regüle edilmiş madencilik alanında uluslararası bir lider olmayı hedeflediğini bildirdi. Ayrıca Astana Uluslararası Finans Merkezi’nde kripto para birimlerini itibari para birimlerine dönüştürecek bir sistemi yasallaştırmak için yasalarda değişikliklere hazırlanıldığını açıkladı.

Yerel basında yer alan haberlere göre, ülkenin önde gelen bankalarından Avrasya Bankası ve Intebix, itibari para birimiyle ilk kripto para alımını ortaklaşa tamamladıklarını açıkladı. Eylem, emsal olarak kabul edilerek Kazakistan’ın kripto para birimini yasallaştırmasında önemli bir dönüm noktası oldu.

Ülkede faaliyet gösteren ATAIX gibi kripto para borsalarının yanı sıra yine Kazakistan’ın önden gelen bankalarından Halik Bank ve Altın Bank’ta pilot projede yer aldı.

Cumhurbaşkanı Tokayev konu ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

Dijital varlık sektöründe daha ileriye gitmeye hazırız. Bu finansal enstrümana daha fazla talep gelirse ve güvenliği üzerine şüpheler giderilirse tam anlamıyla yasallaşacaktır.

Gelişmeler Rusya’nın kısmı seferberlik ilanı nedeniyle binlerce Rus’un ülkeye toplu olarak giriş yapmasından hemen sonra geldi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Tokayev: Bitcoin (BTC) ve kripto para birimlerini yasallaştırmaya hazırız
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!