Danimarka, AB’nin Dağıtılmış Defter Teknolojisi Üzerinde Çalışacak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupa Merkez Bankası (ECB)’nin başlattığı, bankalar arası ödemelerin işlevselliğini artıran dağıtılmış defter teknolojisi (DLT) çalışmalarına Danimarka’da katıldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

ECB’nin başlattığı çalışma, özellikle dünya genelinde artış gösteren kripto para işlemlerinin daha verimli hale getirilmesi amacıyla ortaya çıkarıldı. Bankaların transfer işlevselliğini önemli ölçüde artırmayı amaçlayan ECB, teknolojik gelişmelerin devam edeceğini de belirtti.

Danimarka ABnin Dagitilmis Defter Teknolojisi Uzerinde CalisacakAvrupa Merkez Bankası (ECB)

Danimarka, DLT Çalışmalarına Başladı

DLT işlevselliği, büyük bir ağda bireysel kullanıcıların bağımsız işlemler yapmalarını sağlayan ve sürekli güncellenen bir veritabanı olarak belirtildi. AB üyesi Danimarka da, bu teknolojik gelişmeye dahil olduğunu duyurdu.

Danimarka Mali Denetleme Kurumu (FSA), AB tarafından yayımlanan dağınık defter teknolojisi çerçevesi üzerinde çalışmalarına başladı. Ülkenin mali düzenleme mekanizması, bölgede testlerini başlattı.

İlginizi çekebilir: Do Kwon, Bitcoin Transferi İddialarını Yalanladı

Ülke odak noktası olarak, dijital ödeme araçlarını ele alacak. FT Labs, tahvillerin değerlenmesini amaçlıyor. FT Labs Başkanı Tobias Thygesen, DLT teknolojisinin şeffaflı artıracağını ve kullanıcılar arasında güvenilirliği öne çıkaracağını belirtti.

Thygesen yaptığı açıklamada, şunları söyledi;

“Avrupa DLT pilot yönetmeliğinin getirilmesinin nedenlerinden biri de yeni teknolojinin test edilebileceği güvenli bir alan yaratmak. Bu nedenle teknoloji, sermaye piyasalarını daha verimli hale getirme potansiyeline sahip ancak muhtemelen yeni riskleri de beraberinde getirecek.”

Haber Kaynağı www.coinkolik.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Danimarka, AB’nin Dağıtılmış Defter Teknolojisi Üzerinde Çalışacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!