Bitcoin, yaklaşık 10 gün sonra ilk kez 20 bin dolar barajını aştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, 18 Eylül’den bu yana ilk kez tekrar 20 bin doların üstüne çıkmayı başardı. Popüler kripto para biriminin, haberin yazıldığı sıralarda 20 bin 300 dolar seviyesinden işlem gördüğü görüldü. Böylece Bitcoin, son 24 saat içerisinde değerini yüzde 4 oranında artırmış oldu. Analistler, bu değerin sürdürülebilir olup olmadığının zamanla anlaşılabileceğine işaret etti. 

Aktarılan detaylara göre; Bitcoin’in 20 bin doların üzerine çıkmasından kısa bir süre sonra yatırımcılar, tekrar kitlesel olarak kar elde edebilmeye başladı. Elinde hala Bitcoin bulunduran kullanıcıların çoğunun, uzun vadeli Bitcoin sahipleri olduğu belirlendi. Bununla birlikte; yakın tarihli veriler, elinde en az 0,1 Bitcoin bulunduran kişilerin sayısının son aylarda artış gösterdiğine işaret etti.  

Bitcoin, devam eden kripto kışından en çok etkilenen kripto para birimlerinden biri oldu

Öte yandan; dünya genelindeki hiper enflasyon nedeniyle yatırımcıların riskli yatırımlardan kaçınma ve riskli yatırımları elden çıkarma eğilimi göstermesine bağlı olarak birçok kripto para birimi, son dönemlerde ciddi bir değer kaybı yaşadı. Bu durum, kripto para piyasasında “kripto kışı” olarak adlandırılan bir sürecin başlamasına neden oldu. Bitcoin ise yüksek işlem hacmi ve piyasa değeri nedeniyle kripto kışından en çok etkilenen kripto para birimlerinden biri oldu. Popüler kripto para birimi, bir süredir devam eden düşüş eğiliminin ardından ilk kez tekrar 20 bin dolar barajını aştı.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, yaklaşık 10 gün sonra ilk kez 20 bin dolar barajını aştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!