Çin’de Ethereum Merge’ün ardından GPU fiyatları düşüşe geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un PoS (Hisse Kanıtı) mutabakat mekanizmasına geçişinin kurumsal yatırımcılar arasında yaygınlığı artırmasıyla birlikte, Çin’de, sıklıkla Ethereum (ETH) madenciliğinde kullanılan GPU fiyatlarında düşüş gözlendi. 

Güney Çin Sabah Gazetesi’nin haberine göre, 15 Eylül tarihinde gerçekleşen tarihi Ethereum Merge’ün ardından, daha önce çok satan Nvidia GeForce GPU önemli ölçüde ucuzladı. Çinli tüccar Peng, GPU fiyatının son üç ayda 8 bin yuandan (1.118 dolar) 5 bin yuana kadar gerilediğini kaydetti. 

Peng’e göre, Çin’de Bitcoin (BTC) madenciliğinin zirvede olduğu zamanlarda, madencilik şirketleri adeta çılgınca GPU satın alıyordu. Yatırımcı, şu anda ise GPU’ların da ötesinde kimsenin bilgisayar bile satın almadığını söyledi. 

Bir başka yatırımcı Liu ise, MSI gibi üreticilerin düşük kalitedeki RTX 3080 kartlarının fiyatlarının da iki ay öncesi ile karşılaştırıldığında neredeyse 2 bin yuan düştüğünü söyledi. Liu’ya göre bu durum, Ethereum Merge etrafındaki heyecandan epey etkilenmiş olabilir. 

Bununla birlikte, GPU’lara olan talepteki düşüşlerden sadece yatırımcılar etkilenmedi. Çevrimiçi alışveriş platformları Taobao ve JD de, GPU fiyatlarının düştüğünü kaydetti. Bu alışveriş sitelerindeki RTX 3080 kartların fiyatları, son üç ayda yavaş yavaş düşüş göstererek birkaç yüz yuan geriledi. 

Ethereum, Merge’ün ardından enerji yoğun PoW (İş Kanıtı) mekanizmasından Beacon Chain olarak adlandırılan PoS (Hisse Kanıtı) katmanına geçiş yaptı. Bununla birlikte, işlemleri işleyen ve blok üreten madencilerin yerini, ağın yeni doğrulayıcıları olmak için ETH stake eden ekosistem katılımcıları aldı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çin’de Ethereum Merge’ün ardından GPU fiyatları düşüşe geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!